Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jag får inte känslan av att det var någon stallkörning

Foto: MA / MVA Foto

Det var upprörda känslor efter den andra avdelningen.

Magnus Jernemyr tyckte det var stallkörning.

Max Karlsson höll inte med.

Det blev en hel del snack och upprörda känslor efter V75-2. Förde detta handbollsproffset, Magnus Jernemyr, hade Choco Garline till start. Hästen svarade för en mycket tapper insats som tvåa efter att ha fått svar om ledningen och fått ”traska” utvändigt hela vägen. 

Efter loppet dök en Travronden-intervju upp med Magnus där han menade att hans häst förlorade på grund av stallkörning från stall Untersteiner. 

Skrällen Andover Hudson med Max Karlsson försvarade nämligen ledningen när Choco Garline ställde en fråga. Stallkamraten Carlos Ken fick därmed en perfekt resa bakom Jernemyrs häst i andra ytter. Nu var inte denne på topp och slutade bara trea efter perfekt resa. Och ledaren var tidigt slagen. 

Jag ringde upp båda huvudpersonerna efteråt för att de skulle få ge sin syn:

– Jag var jättenöjd med hästen. Han gör det bra. Jag trodde aldrig att han skulle hålla så bra som han gjorde. Vi är stolta, ett kvitto på att det vi gör fungerar. 

– Men jag tycker att det är tråkigt att han drabbas av stallkörning. Andover Hudson skulle de ju släppa med på förhand men han viker fram spöet när vi vill ta över. Det gör ju att stall Untersteiners andra häst Carlos Ken får andra ytter bakom oss, då är det stallkörning för mig. Ledaren var ju också slagen 700 meter kvar redan, sa Jernemyr.

Max Karlsson säger så här:

– Min häst ”rullade” in i första sväng, vilket han gjorde även i förra starten och som Peter Untersteiner varnat mig för. 

– Jag ville inte släppa till skrällen Kid Vacation och sedan var jag tvungen att visa min körspöet för att undvika galopp, så jag svarade Choco Garline i skede ett.

– På första långsidan vek jag tillbaka spöet och ropade till Kim Moberg att jag ville släppa för att min häst var för het, men hon hörde nog inte eftersom det blåste storm. Hon lade sig nöjd utvändigt. 

– Min blev trött tidigt eftersom han gjorde av med krafter, han hostade lite också efter.

– Det var absolut ingen stallkörning, jag såg inte ens var stallets andra häst satt.

Jag får inte känslan av att det var någon medveten stallkörning. Mer oturliga omständigheter den här gången, som blåsten till exempel. Det är ju olika ägare på hästarna från stall Untersteiner ska man veta. 

Det är däremot härligt att någon visar känslor och verkligen säger det de faktiskt känner. Det är ju väldigt mycket ”mellanmjölk” inom travet annars.

Annars var tappra tvåor ett genomgående tema. I den andra avdelningen, som jag redan varit inne på, svarade ju Choco Garline för en mycket bra insats efter jobbigt lopp. Där bakom noterade jag också en dunderinsats av Högstenastalldräng som fick kämpa i spåren hela vägen men ändå var med i tätklungan. Snacka om blytung resa alltså.

Det fortsatte i V75-3 där Hans Crebas laddade rejält bakom Inez Alki. Ekipaget ”bombade” till front trots spår åtta. Fick sedan tryckare under vägen men höll emot länge och stod verkligen för ett gott dagsverke. Vinnande Leonas Sami (häftig långsida!) var för bra.

Ace To Play låg i rygg ledaren inledningsvis i V75-5, men kusken ville ge sin häst chansen och klev ut i ”dödens”. Tog ner ledaren men kunde inte svara vinnaren Martin Tooma. Ändå en riktigt mersmakande insats.