Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag blir sällan rädd – men det var otäckt”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media/Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Foto: Maria Holmén / TR Media

Årets största V75-omgång gick av stapeln. 

Då försvann experten Stefan Hultman helt plötsligt från Kanal 75:s travsändning. 

Nu berättar han varför. 

– Jag blir sällan rädd, men då blev jag det, säger han. 

Med 83 miljoner i jackpot var intresset skyhögt inför V75 på nyårsafton. 

Något som många valde att följa via ATG:s egen sändning på atg.se, där Peter Andersson, Eskil Hellberg och Stefan Hultman guidade tittarna. 

Men en bit in i sändningen försvann den sistnämnde. 

– Jag var tvungen att prova och kissa en snabbis men jag tog mig knappt till toaletten faktiskt. Det är lite jobbigt, det måste jag medge. Jag blir sällan rädd, men då blev jag det. Jag behövde få hjälp med att ta mig ner till bilen. Det var otäckt. 

”Har ramlat så jäkla mycket” 

Stefan Hultman har de senaste åren brottats med den allvarliga muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis – och kände mitt i sändningen att det var något som inte stämde. 

– Jag har hälsoproblem. Jag har ramlat så jäkla mycket på slutet och slagit i huvudet, jag vet inte om det är det som är boven i dramat just nu. Men det handlar om min muskelsjukdom. Jag väntar på remiss för att få göra skiktröntgen just nu. Så att det inte är något annat som ligger och gror, säger Stefan Hultman.

Hultman berättar att han nu kommer ta en paus från tv-jobbet. 

– De är fantastiska på Kanal 75. Oerhört proffsiga. Jag har full stöttning därifrån. Alla verkar vara måna om att jag kommer till rätta med det här. Kanal 75 betyder mycket för mig. 

– Jag är otroligt lojal och gillar inte att svika människor och medarbetare runtomkring mig, men just nu har jag inget val. Jag får vänta tills jag får reda på vad det är. Jag måste gå till botten med det här nu. 

”Hatar att åka till sjukhus” 

Är du hemma nu? 

– Jag gillar inte sjukhus. Jag hatar att åka till sjukhus. Det var jättenära att jag åkte in till Karolinska på nyårsafton, men jag ville bara åka hem. Jag vet hur det blir. Nästa gång jag åker dit vill jag kunna röntga mig själv, så får de ta alla prover de behöver ta. Så jag får göra en grundlig utredning om varför jag helt plötsligt tappat balansen. Jag behöver en käpp för att ta mig till bilen. 

Mår du bättre nu än på nyår? 

– Jag mår egentligen inte dåligt. Just nu sitter jag på mitt kontor. Problemet är när jag ska röra mig. Jag har ingen balans. Man är som en hundraåring. När jag sitter still mår jag inte dåligt.