Rebecca och Olivia från Stall 43 ska precis ut och köra Ma Dicken på Solvallas skogsslinga. Foto: Stall 43.Rebecca och Olivia från Stall 43 ska precis ut och köra Ma Dicken på Solvallas skogsslinga. Foto: Stall 43.
Rebecca och Olivia från Stall 43 ska precis ut och köra Ma Dicken på Solvallas skogsslinga. Foto: Stall 43.

"Jag blev helt
jättechockad"

Publicerad

Ett samarbete med hästägaren Pierre Pilarski kan ge Stall 43, ett stall för barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd, 300 000 kronor.

De ska nämligen sälja Bold Eagle-tröjor och får alla intäkter. 

– Det är helt galet och hemskt, hemskt roligt. Det finns många hål att fyllla med de där pengarna med, säger Cissi Skogh på Stall 43.

På Solvalla finns Stall 43 som är ett stall för barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd.

Nu ser det ut som att de får ett välbehövt tillskott i kassan. Detta tack vare ett samarbete med Pierre Pilarski – ägaren bakom superhästen Bold Eagle. 

– Vi blev chockade faktiskt. Vi fick ett samtal i början av april, av en medarbetare till Pierre. Man är en så stor beundrare av den här hästen och sen att få ta del av det här initativet, säger Cissi Skogh på Stall 43.

Har tryckt upp t-shirts

Pilarski har tryckt upp 2000 t-shirts med Bold Eagles egna logga. De ska sälja för 150 kronor styck, så om alla säljs blir det 300 000 kronor till Stall 43. 

– De vill göra det här, eftersom hästen är så omtyckt i Sverige. De vill ge tillbaka på något vis, och sälja de här t-shirtarna med Bold Eagles logotyp för att ge pengarna till en organisation, säger Cissi Skogh. 

– Vi är inriktade på trav för barn och ungdomar med autism. De tyckte det kändes som något bra att satsa pengarna på. Man är helt jättechockad och det känns hemskt roligt, fortsätter hon.

Bygger ny bana

Det är redan bestämt vad pengarna ska användas till – en ny körbana. 

– Det de ville veta var vad vi konkret ska använda pengarna till. VI har många projekt på gång, och håller på och ska utöka vår verksamhet på vår gård utanför Norrtälje. Vi har önskat en körbana länge, för vi hoppar runt på grästuvor när vi kör där ute. Då tänkte vi att pengarna får gå till det – så får banan heta Bold Eagle, säger Cissi Skogh.

– Även om det inte är så lätt med språket alla gånger, så känns det jättebra. Vi har fått jättebra kontakt och samarbetar kring att sälja de här t-shirtarna nu, fortsätter hon.

"Helt galet och hemskt, hemskt roligt"

300 000 kronor är mycket för Stall 43, som drivs ideellt och med stöd av sponsorer.

– Det är helt galet och hemskt, hemskt roligt. Det finns många hål att fylla med de där pengarna med.

Det ser dessutom ut som att Pierre Pilarski kommer och hälsar på gänget på Solvalla i samband med Bold Eagles start i Elitloppet.

– Det finns önskemål från honom om att komma och träffa oss då han är här under Elitloppet, avslutar Cissi Skogh.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag