Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag beklagar för det som skedde på Solvalla”

Christina A Hande vid ett annat tillfälle med Tsar De HouelleFoto: MA / MVA Foto

Christina A Hande fick böter och stängdes av fyra veckor för drivningen på Balzac du Chatelet i onsdags.
Nu uttalar sig montéryttaren om händelsen: 

”Jag beklagar för det som skedde på Solvalla och är verkligen ledsen för det jag gjort”, skriver hon till SportExpressen. 

Christina A Hande vann i onsdags Solvalla Hästägarförenings Montépokal tillsammans med Jörgen Westholm-tränade Balzac du Chatelet. 

I upploppsstriden delade hon ut en så kallade enhandare då man tar tyglarna i en hand medan man använder spöet. 

Något som inte är tillåtet och hon tilldelades 4000 kronor i böter samt fyra veckors avstängning på grund av felaktigt bruk av körspö. 

”Jag vet inte riktigt vad som hände” 

Rommeryttaren skriver i ett sms till SportExpressen att hon har pratat med hästens tränare, tillika hennes egen arbetsgivare Jörgen Westholm om det som inträffade. 

”Jag beklagar för det som skedde på Solvalla och är verkligen ledsen för det jag gjort. Jag är den första att skriva under på att hästen i centrum är det viktigaste i vår underbara sport och det är det viktigast i det teamet jag jobbar för”, skriver hon och fortsätter:

”Jag vet inte riktig vad som hände men jag tar givetvis det straff jag tilldöms för den gärning som jag är ansvarig till. Jörgen och jag har haft ett möte där jag och han pratat igenom det och det kommer aldrig hända igen. Vad det gäller straffet har inget att tillägga utan det får ST (Svensk Travsport) uttala sig om.”