Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jag är tveksam till att det hänt tidigare

En solskensdoftande Handsome Brad.
Foto: LENA EMMOTH / TR Media / Lena Emmoth

Banan var självspringande.

Banrekord slogs på löpande band.

Handsome Brad vann Gulddivisionen på lätta fötter.

Har det hänt tidigare?

Efter fantastisk sport under Elitloppshelgen var Mantorp värd för V75. Och det hände ovanligt mycket i loppen och ”racen” var riviga.

Det var även lite publik på plats och den bidrog kanske till att många av de aktiva körde offensivt?

För det var full körning i loppen.

Då dessutom de yttre förutsättningarna var perfekta slogs banrekord på banrekord.

När tävlingsdagen var över hade Mantorp sju nya banrekord!

Har det hänt någon gång tidigare?

Jag är tveksam.

Handsome Brads dominans

Ulf Stenströmers Handsome Brad mådde bra av den hårda körningen inledningsvis i Gulddivisionen. Carl Johan Jepson tog ett initiativ när tempot bedarrade efter halva loppet och avväpnade ledande Stoletheshow på några steg i början av upploppet.

Intrycket var femstjärnigt och Handsome Brad såg oberörd ut vid målgången.

Kanske var han rentav bättre än någonsin i stilen.

Jepson skrällde också med segervana Alhambra Mail efter en bra styrning och medverkade till den höga utdelningen för sju rätt (810 415 kronor) .

Han springer snabbt – mycket snabbt

Per Nordström har tidigare sagt att Önas Prince är den bäste häst han tränat. Den snabbe fyraåringen vann Kungapokalen på målfoto och bombade till spets trots spår åtta i Ina Scots Ära. Efter ett lugnt förstavarv på den vrålsnabba banan avslutade Önas Prince sista rundan efter 1.09,4.

Nästa uppgift blir Sprintermästaren och över kort distans och i en amerikansk vagn (?) springer Önas Prince snabbt.

Mycket snabbt.

I fjol vann Don Fanucci Zet Sprintermästaren och i söndags spurtade han till seger i Elitloppet…

Ecurie D. var länge favorit att vinna Elitloppet men oddsen på en av de vackraste hästar som någonsin visat upp sig på en travbana höjdes efter ”floppen” i Paralympiatravet. Efter andraplatsen i försöket till Elitloppet blev Ecurie D. sexa i finalen. I veckan meddelades det att hästen flyttas till Åke Svanstedt i USA.

Förhoppningsvis får vi se Ecurie D. i Elitloppet kommande år.

Styrkan och inställningen är fem getingar

Hans-Owe Sundberg tog sin 1000:e tränarseger i veckan och den mycket sympatiske tränaren har en toppfyraåring i Selected News. Tyvärr blev det tidig galopp i Ina Scots Ära, men både Selected News och Sundberg kommer igen.

Styrkan och inställningen är fem getingar.

Inte lika slagkraftigt

Oslo Grand Prix avgörs nästa helg och halva startfältet är klart: Alessandro Gocciadoros Vitruvio är inbjuden.  Norges Elitloppshäst Hickothepooh är med, liksom stallkamraten Floris Baldwin – Trond Andersen tränar. 

Johan Untersteiners Guzz Mearas och Roger Malmqvists Dragster är också inbjudna. På grund av coronaeländet och restriktionerna i Norge blir det norska kuskar på merparten av hästarna. Eirik Höitomt kör förmodligen Guzz Mearas medan Tom Erik Solberg hoppar upp bakom Dragster. Första priset är 550 000 norska kronor och det är en höjning med 200 000 kronor jämfört med fjolåret.

Upplagan blir inte lika slagkraftig som de senaste åren och såväl Dragster som Guzz Mearas kan springa in bra med pengar om de får bra spår.