Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75
 Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75

”Jag är bäst nu när jag är femtio plus”

Publicerad

Under onsdagskvällen på Åbytravet tog Peter Untersteiner två segrar på V86. 

Detta innebar att han krönte sin framgångsrika travkarriär med att nå 3000 kusksegrar. 

– Det är en rolig sport. Jag är bäst nu när jag är femtio plus, säger Peter Untersteiner. 

Under onsdagens V86 på Åbytravet tog Peter Untersteiner  sin tretusende kuskseger. Det var två segrar som behövdes för att nå milstolpen. Den första fixade han med Tomas Malmqvists Ethien du Vivier och segern som fullbordade det tog han med egentränade Absolut Gehör. 

Hur känns det? 

– Jag mår väldigt bra i dag. Jag visste att det var på gång  och att det var två kvar i går. Det hade jag blivit påmind om, säger Peter Untersteiner och fortsätter: 

– Det kändes bra att ta den på Åby och med egentränad häst. Sen blev det lite uppmärksammat när det var på V86. 

I sitt livs form

Trots att Halmstadtränaren är en van segerkusk vid det här laget, så tycker han fortfarande att det är lika roligt att vinna travlopp. 

– Jag blir fortfarande barnsligt glad när jag vinner, det är troligtvis det som driver mig. Det är så många roliga segrar,  det är ett härligt team med ägare och skötare. Det är väldigt många glädjestunder måste jag säga. 

Den rutinen han har samlat på sig under åren, får han betalt för nu. 

– Det är en rolig sport. Jag är bäst nu när jag är femtio plus. Det är ganska fascinerande att man kan ha en sådan lång karriär. Min livserfarenhet med hästarna gör att jag har större chans att få hästarna bra nu. Är hästarna bra så ser ju jag bra ut. 

”Producerar jag själv”

Han är stolt över att det är med egentränat material som han tagit majoriteten av triumferna med. 

– 90 procent av alla segrar producerar jag själv. Jag vet vilket jobb det är mellan hopp och förtvivlan innan man får till hästarna. 

–  Det är vardagsslit som gör att man kan glänsa sen. Det avgörs på tre minuter. Det är tjusigt. 

”Far och son på samma villkor”

Hur ser du på framtiden? 

– Jag börjar bli till åren men peppar, peppar så känner jag mig väldigt fräsch. Den psykiska motivationen knäcker man inte, men det gäller att kroppen hänger med. 

Att sonen Johan Untersteiner har en framgångsrik travkarriär är något Peter är tacksam för. Och sparras av. 

– Min karriär blir förlängd med Johan. Att far och son tävlar på samma villkor är rätt så häftigt. Hans framfart kommer att förlänga min karriär. Så småningom ska han ta över skeppet, men jag ska försöka kämpa emot ett tag till.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag