Foto: Kennedy News And MediaFoto: Kennedy News And Media
 Foto: Kennedy News And Media
Foto: Kennedy News And MediaFoto: Kennedy News And Media
 Foto: Kennedy News And Media

Jack, 18, rasar – efter arga lappen

Publicerad

I helgens avgjordes galopptävlingen Grand National i Storbritannien. 

Ett event som för de flesta brukar innebära stor fest.

För Jack Kavanagh, 18, blev tillställningen mindre festlig. 

Hans helg slutade med en pajad bil, Facebook-hån och en fastlimmad hotfull lapp. 

– Jag var upprörd och rasande, säger han till The Sun.  

Grand National är en av världens största galopptävlingar och lockar varje år hundratusentals åskådare från hela världen. 

En av de som rest till festivalen var Jack Kavanagh, 18, som tog sin bil från London för att skaffa jobberfarenhet. 

Men helgen blev inte riktigt som han tänkt sig. 

”Skäm ut den okunnige jäveln”

Det var efter att han parkerat sin bil, en Volkswagen Polo, som allt gick snett. 

Anledningen? Jack Kavanagh hade parkerat på fel. 

Ett misstag som fick konsekvenser. 

När han några timmar senare återvände till bilen var den inte bara svårt repad, utan på framrutan upptäckte han även en fastlimmad lapp med texten: ”Ställ aldrig din bil på min parkering igen din fräcka jävel”. 

Ett tag senare återfanns dessutom ett minst sagt ilsket inlägg på Facebook, med syfte att hänga ut Jack Kavanagh för hans misstag. 

”Snälla dela och skäm ut den okunnige jäveln”, inleds inlägget, som även innehöll en bild på bilens registreringsnummer. 

”De var förskräckta över vad som hänt”

För The Sun berättar 18-åringen att han är skakad efter händelsen. 

– Jag trodde det gick att parkera där och tog direkt kontakt med de som bodde i huset,  som var förskräckta över vad som hade hänt. Jag var upprörd och rasande över att någon kunde göra så mot min bil, säger han. 

Vidare säger han att han nyligen köpt bilen, och att han var för upprörd för att jobba dagen efter. 

– Jag köpte den för tre veckor sedan, att den nu är repad är väldigt störande eftersom jag har kört den som en prinsessa, säger han. 

Enligt polisen i Liverpool är händelsen just nu under utredning. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag