Josefin Ivehag Foto: Peter HolgerssonJosefin Ivehag Foto: Peter Holgersson
Josefin Ivehag Foto: Peter Holgersson
Sofia Aronsson Foto: PrivatSofia Aronsson Foto: Privat
Sofia Aronsson Foto: Privat

Ivehag och Aronsson om de udda bilderna

Publicerad

Under söndagskvällen la montéstjärnan Josefin Ivehag upp en bild på sin blåmärkesfyllda rygg på Instagram. 

En bild som ett par timmar senare fick sin förklaring av TV4-profilen Sofia Aronsson – vars inlägg avslöjade anledningen bakom blåmärkena. 

– Det var verkligen en udda känsla till en början, säger Aronsson. 

 

Det var under söndagen som montéstjärnan Josefin Ivehag publicerade en anmärkningsvärd bild på sitt Instagram-konto. 

Bilden var på hennes rygg – som var fylld med stora runda blåmärken. 

Senare samma dag gjorde TV4-profilen och montékollegan Sofia Aronsson detsamma, där hon även avslöjade sanningen bakom de blåmärkesfyllda ryggarna. 

"Vi har väldiga påfrestningar" 

Förklaringen? 

Koppning – en typ av akupunktur – som blivit allt vanligare bland idrottsstjärnor. 

Metoden anses bland annat förbättra blodcirkulationen och ska dessutom hjälpa musklerna att återhämta sig snabbare. 

– Det handlar om att hålla sig fräsch. Det gör de flesta kuskar och de som arbetar inom travsporten. Vi har väldiga påfrestningar på ryggen. Det är muskelavslappnande... Sedan kan man göra olika grejer, men det är väl bra att variera lite. Allting handlar om att mjuka upp ömma muskler och se till att allting fungerar, säger Sofia Aronsson. 

"En ondskön känsla" 

Har du testat det förut? 

– Nej, det var första gången. 

Hur upplevde du det? 

– Det var en ondskön känsla på något sätt. Det känns i början, men sedan blir det att man vänjer sig. På något sätt blir det skönt, om man nu inte är otroligt känslig. 

Det var inte läskigt? 

– Nej, men det var verkligen en udda känsla till en början. Eftersom man inte visste vad man skulle förvänta sig. Men det används över hela världen av idrottare på hög nivå, så det ska vara bra. 

"Jag blev nog blåast" 

Sofia Aronsson genomförde behandlingen tillsammans med Josefin Ivehag, som medger att hon dagen efter varit ordentligt öm i ryggen. 

– Som man kan se på bilden var jag nog den som blev blåast. Jag fick väldigt stora blåmärken. Det känns att hon har gjort någonting i ryggen på mig. Jag är öm i ryggen i dag och kommer nog vara det ett par dagar, men förhoppningsvis kommer det kännas bättre efteråt, säger Ivehag. 

Hur upplevde du behandlingen? 

– Det kändes lite underligt. Det blir ju som en sugproppseffekt. Vissa punkter gjorde ondare än andra, värst var det nog i axlarna. Där är jag ganska öm i dag. Det gör lite ont och jag har stora blåmärken. 

"De tycker att det ser lite udda ut" 

Är det något du tror fler kommer använda sig av inom hästsporten? 

– Det är en jättebra behandlingsmetod. Veronica Hagström som genomförde behandlingen använde ju även laser, nålar och lite annat på mig. Allt tillsammans tror jag är bra. Men jag litar på henne och hon säger att det är jättebra. Det är ett slitsamt yrke så jag hoppas att många fler testar på det. Man borde ta hand mer om sin kropp mer än vad man gör. 

Vad har du fått för reaktioner på bilden? 

– Jag har ju fått några som frågat hur det känns i ryggen i dag och så vidare. De tycker att det ser lite udda ut med mina blåmärken. Men jag får hoppas att det lägger sig. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag