Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ivehag och Aronsson om de udda bilderna

Josefin Ivehag
Foto: Peter Holgersson
Sofia Aronsson
Foto: Privat

Under söndagskvällen la montéstjärnan Josefin Ivehag upp en bild på sin blåmärkesfyllda rygg på Instagram. 

En bild som ett par timmar senare fick sin förklaring av TV4-profilen Sofia Aronsson – vars inlägg avslöjade anledningen bakom blåmärkena. 

– Det var verkligen en udda känsla till en början, säger Aronsson. 

Det var under söndagen som montéstjärnan Josefin Ivehag publicerade en anmärkningsvärd bild på sitt Instagram-konto. 

Bilden var på hennes rygg – som var fylld med stora runda blåmärken. 

Senare samma dag gjorde TV4-profilen och montékollegan Sofia Aronsson detsamma, där hon även avslöjade sanningen bakom de blåmärkesfyllda ryggarna. 

"Vi har väldiga påfrestningar" 

Förklaringen? 

Koppning – en typ av akupunktur – som blivit allt vanligare bland idrottsstjärnor. 

Metoden anses bland annat förbättra blodcirkulationen och ska dessutom hjälpa musklerna att återhämta sig snabbare. 

– Det handlar om att hålla sig fräsch. Det gör de flesta kuskar och de som arbetar inom travsporten. Vi har väldiga påfrestningar på ryggen. Det är muskelavslappnande... Sedan kan man göra olika grejer, men det är väl bra att variera lite. Allting handlar om att mjuka upp ömma muskler och se till att allting fungerar, säger Sofia Aronsson. 

"En ondskön känsla" 

Har du testat det förut? 

– Nej, det var första gången. 

Hur upplevde du det? 

– Det var en ondskön känsla på något sätt. Det känns i början, men sedan blir det att man vänjer sig. På något sätt blir det skönt, om man nu inte är otroligt känslig. 

Det var inte läskigt? 

– Nej, men det var verkligen en udda känsla till en början. Eftersom man inte visste vad man skulle förvänta sig. Men det används över hela världen av idrottare på hög nivå, så det ska vara bra. 

"Jag blev nog blåast" 

Sofia Aronsson genomförde behandlingen tillsammans med Josefin Ivehag, som medger att hon dagen efter varit ordentligt öm i ryggen. 

– Som man kan se på bilden var jag nog den som blev blåast. Jag fick väldigt stora blåmärken. Det känns att hon har gjort någonting i ryggen på mig. Jag är öm i ryggen i dag och kommer nog vara det ett par dagar, men förhoppningsvis kommer det kännas bättre efteråt, säger Ivehag. 

Hur upplevde du behandlingen? 

– Det kändes lite underligt. Det blir ju som en sugproppseffekt. Vissa punkter gjorde ondare än andra, värst var det nog i axlarna. Där är jag ganska öm i dag. Det gör lite ont och jag har stora blåmärken. 

"De tycker att det ser lite udda ut" 

Är det något du tror fler kommer använda sig av inom hästsporten? 

– Det är en jättebra behandlingsmetod. Veronica Hagström som genomförde behandlingen använde ju även laser, nålar och lite annat på mig. Allt tillsammans tror jag är bra. Men jag litar på henne och hon säger att det är jättebra. Det är ett slitsamt yrke så jag hoppas att många fler testar på det. Man borde ta hand mer om sin kropp mer än vad man gör. 

Vad har du fått för reaktioner på bilden? 

– Jag har ju fått några som frågat hur det känns i ryggen i dag och så vidare. De tycker att det ser lite udda ut med mina blåmärken. Men jag får hoppas att det lägger sig.