Foto: Kanal 75/Youtube
 Foto: Kanal 75/Youtube

Italienskt sto klart för Olympiatravet

Publicerad

Titty Jepson är klar för Olympiatravet. 

Stoet har tävlat med bra framgång på Vincennes i vinter, men slutade oplacerad i Grand Criterium de Vitesse. 

– Det är en häst jag har följt länge, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande. 

Det Italienska stoet Titty Jepson är klart för Olympiatravet. 

Stoet har tävlat med stor framgång i såväl Italien som Frankrike och hon slog bland annat svenskhästen Tobin Kronos i Prix de Reims i början av december. 

Hon var även med i Grand Criterium de Vitesse på Cagnes-sur-Mer – loppet som Bold Eagle vann i övertygande stil. Då slutade hon oplacerad.

”Passar bra på nordiska banor”

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen: 

– Det är en häst jag har följt länge och vi har haft en dialog med kretsen kring hästen under en längre tid. Jag tycker den passar bra på nordiska banor och det är en löpärlig häst som går hela vägen in i mål, säger han. 

Hästen tränas av Vincent Lacroix och är en dotter till superhästen Varenne, som själv vann Olympiatravet två gånger under sin magnifika karriär. 

De är klara för Olympiatravet sedan tidigare:

Lionel

Day Or Night In

On Track Piraten

Zenit Brick

Ringostarr Treb

Takethem

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag