Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Italienske stjärnan nobbar Elitloppet

Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Den italienska stjärnan Urlo dei Venti övertygade stort i ”Lotterian” för två veckor sedan. 

Vilket också resulterade i en inbjudan till Elitloppet. 

Nu kommer hästen inte till start. 

– Vi känner inte att Urlo dei Venti är redo för Elitloppet, skriver uppfödaren och ägaren Stefano Simonelli i ett brev till Solvallas sportchef Anders Malmrot. 

Efter att ha vunnit storloppet Gran Premio Lotteria i överlägsen stil förra söndagen belönades Urlo dei Venti med en inbjudan till Elitloppet i maj. 

Nu väljer kretsen kring hästen att tacka nej till loppet. 

– Som uppfödare och ägare av Urlo dei Venti är jag oerhört hedrad och stolt över att vår häst getts möjlighet att starta i detta prestigefulla lopp. Jag har dock, tillsammans med tränare och kusk, kommit fram till det svåra beslutet att tacka nej till inbjudan, skriver hästens ägare och uppfödare Stefano Simonelli i ett brev till sportchefen Anders Malmrot, enligt ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

”Vi inser att det är osannolikt”

Stefano Simonelli fortsätter i brevet: 

– Vi känner inte att Urlo dei Venti är redo för Elitloppet. Vi inser att det är osannolikt att den här möjligheten uppenbarar sig igen, men vi hoppas att vi kan få en chans att delta i framtiden när han har växt såväl fysiskt som mentalt.

Solvallas sportchef Anders Malmrot menar att det inte är omöjligt att hästen får en inbjudan i framtiden. 

– Jag har vid flera tillfällen berättat om hur mycket jag tycker om Urlo dei Venti och naturligtvis hade jag önskat att han startat i Elitloppet, men jag har samtidigt full respekt för att ägaren vill låta hästen utvecklas i sin egen takt. Förhoppningsvis har han en lång och framgångsrik karriär framför sig och jag stänger inga dörrar för framtiden, säger han i pressmeddelandet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!