Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Italienske stjärnan nobbar Elitloppet

Publicerad

Den italienska stjärnan Urlo dei Venti övertygade stort i ”Lotterian” för två veckor sedan. 

Vilket också resulterade i en inbjudan till Elitloppet. 

Nu kommer hästen inte till start. 

– Vi känner inte att Urlo dei Venti är redo för Elitloppet, skriver uppfödaren och ägaren Stefano Simonelli i ett brev till Solvallas sportchef Anders Malmrot. 

Efter att ha vunnit storloppet Gran Premio Lotteria i överlägsen stil förra söndagen belönades Urlo dei Venti med en inbjudan till Elitloppet i maj. 

Nu väljer kretsen kring hästen att tacka nej till loppet. 

– Som uppfödare och ägare av Urlo dei Venti är jag oerhört hedrad och stolt över att vår häst getts möjlighet att starta i detta prestigefulla lopp. Jag har dock, tillsammans med tränare och kusk, kommit fram till det svåra beslutet att tacka nej till inbjudan, skriver hästens ägare och uppfödare Stefano Simonelli i ett brev till sportchefen Anders Malmrot, enligt ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

”Vi inser att det är osannolikt”

Stefano Simonelli fortsätter i brevet: 

– Vi känner inte att Urlo dei Venti är redo för Elitloppet. Vi inser att det är osannolikt att den här möjligheten uppenbarar sig igen, men vi hoppas att vi kan få en chans att delta i framtiden när han har växt såväl fysiskt som mentalt.

Solvallas sportchef Anders Malmrot menar att det inte är omöjligt att hästen får en inbjudan i framtiden. 

– Jag har vid flera tillfällen berättat om hur mycket jag tycker om Urlo dei Venti och naturligtvis hade jag önskat att han startat i Elitloppet, men jag har samtidigt full respekt för att ägaren vill låta hästen utvecklas i sin egen takt. Förhoppningsvis har han en lång och framgångsrik karriär framför sig och jag stänger inga dörrar för framtiden, säger han i pressmeddelandet. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag