Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte tagit ut de bästa ännu...”

Ludde och Dante Kolgjini.
Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

På lördag är det V75-finaler på Solvalla. 

Stall Kolgjini kommer med lysande form – eller är det mer än så? 

Enligt Dante Kolgjini har nämligen samtliga träningsadepter höjt sig till en ny nivå. 

– Jag tror på ett väldigt bra år, säger 21-åringen.

Adrian Kolgjins stall har inlett året lysande. I skrivande stund har de 22 i segerprocent och hittills har de på årets 85 starter kört in närmare 2,3 miljoner kronor.

Jägersrotränarens lillebror, Dante Kolgjini, som också arbetar i stallet tog tidigare i år sin första kuskseger på V75. Och på lördag har han chansen att även ta hem en V75-final. I Bronsdivisionens final kör han nämligen Upper Face som har spår tre bakom bilen. Men med i loppet finns ytterligare tre Kolgjini-hästar, således får han sällskap av både storebror och pappa Lutfi i loppet.  

– Det ska bli rätt så kul med tre Kolgjinis i samma lopp. Det kan väl gå rätt så vilt till, skämt å sido, jag tycker att jag och Adrian har de två främsta hästarna. Jag kör ut med en bra känsla, säger Dante Kolgjini. 

Hästarna trivs bättre

Dante Kolgjini förklarar stallets imponerande siffror som en konsekvens av hårt arbete och justeringar som gjordes tidigare i vinter. Och han tror att det är mer än bara en uppåtgående formkurva. 

– Jag tror inte att det bara är stallform utan en allmän nivåhöjning på hela stallet. Vi har utvecklat dem under vintern, de har i stort sett gått bättre ända sedan i december. Hade det bara varit form så hade det väl trappat av lite grann, nu har det varit så här i fyra månader. Jag tror att det är en nivåhöjning, säger 21-åriga kusken och fortsätter: 

– Vi har ändrat på en del grejer som har fallit väl ut för allihopa. Hästarna trivs bättre och känns piggare. Sen har vi personal som jobbar väldigt hårt och älskar och brinner för det här. Då mår hästarna bra också. Det är många parametrar som spelar in. 

”Han är helt överlägsen då”

Trots årets fina statistik så är det bara en bråkdel av stallets hästar som kommit till start, men snart kommer allt fler att göra sina årsdebuter. 

– Vi har inte tagit ut de bästa ännu, de står i ladorna fortfarande, men vi har en väldigt spännande treårskull. En del har redan kommit ut och visat upp sig men vi har en del som ännu inte har kommit ut. Jag tror på ett väldigt bra år. 

Stall Kolgjini har fem hästar till start på Solvalla på lördag och Dante Kolgjini har en god känsla när de styr hästbussen från Skåne till Stockholm. 

– Ubiquarian Face tror jag är helt överlägsen om han kan hålla uppe dem från spår ett i Silverdivisionen. Vi ska nog skrapa ihop till någon vinst tror jag.