Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inte iskallt att köra V86 över gränserna

Grevin Sisu och Ulf Ohlsson vann på Solvalla.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

Saxade travtävlingar mellan Sverige och Norge.

Jag var skeptisk på förhand.

Men när krutröken hade lagt sig var det ganska trevligt med variation.

Jag kan erkänna att det inte kändes spishett med att huvudstadbanorna Bjerke och Solvalla skulle dela på en V86-omgång men det var trevligt med variation och på sikt är det förmodligen bra för travsporten i Norden med samarbete över gränserna. 

■■Däremot blir jag väldigt orolig när loppen inte blir fulla.

På Bjerke var det tio, nio, nio och tio hästar i loppen och efter strykningar blev fälten ännu mer urvattnade. På Solvalla var det lite bättre men ändå inte godkänt.

Det var nio, tolv, nio samt tolv hästar i avdelningarna innan strykningar. Vi är på väg mot hästbrist men på de stora spelformerna måste det vara fulla fält om den höga omsättningen ska hålla i sig.

■■Min amatöranalys är att det är propositionerna som måste förbättras och utvecklas. Kanske köra fler voltstartslopp och blanda klasserna?

Generationsskifte i Norge

Vi har många unga duktiga körsvenner i Sverige och det känns som att det är lite av ett generationsskifte även i Norge. 30-årige Dag-Sveinung Dalen har flyttat fram sina positioner för varje i år och på Bjerke tog han en snygg fyrling. Två av vinnarna kom inom V86-spelet.

■■Spets var gångbart på snömodden på Solvalla. Oskar Svanbergs Cassius Ima var den enda hästen som vann bakifrån.

Han har börjat året urstarkt i sulkyn

Ulf Ohlsson tillhör kuskeliten sedan flera år tillbaka och frågan är om han känner sig hotad av det nya unga gardet? Han har börjat året urstarkt i sulkyn. Förra helgen tog Ohlsson en trippel på V75 och hittills i år har han vassa 24 i segerprocent.

■■På Jägersro på lördag kör lånekusken i sex av sju V75-avdelningar. Glöm inte en kusk i form...

Trots att Norge var med i omgången och att det var tunna fält nådde V86-omsättningen över 27 miljoner kronor. När Solvalla och Åby delade på tävlingarna förra veckan var siffran fem miljoner högre.