Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inte favorit på V86 – då tar jag ställning

Örjan Kihlström
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/IBL

Solvalla och Åby bjuder på en öppen och intressant V86-omgång.

Örjan Kihlström har (som vanligt) fina chanser på huvudstadbanan och när 3 Vicar (V86-6) inte är favorit tar jag ställning.

EN TROLIG SPIK

V86-6: 3 Vicar 

Hästen missgynnades av kletig bana senast och i dag ska det inte komma någon nederbörd över Stockholm och det borde bli fina förutsättningar. Lång distans är ett stort plus och sexåringen kommer tidigt att placeras i ledningen av Örjan Kihlström. Vicar ser inte ut att bli favorit och är en bra spik i ett annars öppet lopp. 

ETT ROLIGT DRAG 

V86-8: 5 Holdfast Am

Eftersom favoriten (Önas Prince) har pausat och ska gå med skor kan det skrälla i V86-avslutningen. Jag vill varna för Holdfast Am som det är flera plusfaktorer på. Täta starter, barfota runt om (första gången utan skor vid segern näst senast) och Björn Goop i sulkyn. Trots stenhårt motstånd kan hästen duga.

TVÅ RELEVANTA INTERVJUER 

V86-1: 2 Twigs Got U. 

– Har verkligen varit fin på sistone och är bra för klassen. Han har varit struken en gång inför det här loppet men jag är inte orolig för formen utan det var en säkerhetsåtgärd och han har tränats kontinuerligt. Twigs Got U. är medelsnabb från början och ska räknas med chans, säger Johan Untersteiner.

V86-6: 3 Vicar

– Jag var nöjd med insatsen senast. Det var smetig bana och det brukar han aldrig gå bra på. Hästen känns jättefin och formen sitter där. Lång distans är ett plus men Vicar har blivit allt snabbare och kommer även passa på medeldistans framöver. Inga ändringar, säger Pais Aikio.

TVÅ HETA ÄNDRINGAR 

V86-2: 6 Jamaica Boko (V86-2) utrustas med helstängt huvudlag.

V86-8: Efter fyra starter med på barfotabalans runt om kommer favoriten 2 Önas Prince gå med skor.