Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inget att hymla om – en het segerkandidat

Disco Volante kniper Elitloppsbiljetten?
Foto: Maria Holmén / TR Bild

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Gävle.

V75-1

Inte det tuffaste Silverförsöket direkt. 6 Van Gogh Z.S. borde ha bra chans om han kan forceras till ledningen från springspåret. 7 Exodus Brick går nog framåt med två lopp i kroppen. 2 Sandsjöns Enzo var jättefin i ny regi senast och ska räknas tidigt.

V75-2

14 Teton Sweet Lindy var riktigt bra vid segrarna. Men läget och ett tävlingsuppehåll på närmare två månader gör att hon inte är något spikförslag. 7 Maggiore och hemmahästen 10 Ies Elisabeth är två deltagare som har fart för att kriga om segern.

V75-3

5 Mr Brillant har två färska segrar över kort distans på fina tider och från ett bra spår är det ett hett bud igen. 6 Call To The Bar är i toppslag och ska också räknas. 4 Aurora Borelias har ju bättre förutsättningar nu jämfört med förra lördagen.

V75-4

15 Ard är bästa hästen men det brukar vara svårt att hinna fram från dubbla tillägg den här årstiden. 2 Ulvsåsen är en vinnartyp som säkert kan rekordsänka. Måste streckas. 8 Mo Sjur har fått två genomkörare och ska inte vara helt avsågad.

V75-5

5 Zeolit imponerade vid segern senast och presterar han på samma nivå igen så är han med på målfotot. 10 Hombre D. kommer från en sjätteplats i Kungapokalen och går ner i klass den här gången. 6 One Kind of Art tillhör också de hetare.

V75-6

Bra spår för några startsnabba hästar talar för att det kommer att bli ett högt utgångstempo. På så vis kan både 9 Gareth Boko och 10 Racing Mange komma in i matchen. På läget går det givetvis inte att hymla om att 1 Disco Volante är ett hett bud.

V75-7

Årsdebuterande 7 Admiral As är ju en riktigt kapabel herre som måste vara ett bud direkt. Distansen är ingen nackdel. 9 Oxidizer har varit smällfin på sistone och står perfekt inne i Bronsdivisionen fortfarande. 10 Oracle Tile kan vara en outsider.