Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen tillbakagång från nya starttiden

Den nuvarande starttiden på V75, klockan 16.20, har varit mycket omdiskuterad.

Under torsdagseftermiddagen kom Svensk Travsport med beskedet att den blir kvar.

– Det här har varit ett tufft beslut att fatta, men ATG är bestämt i sin övertygelse att starttiden 16.20 är en av nycklarna till den positiva spelutvecklingen som varit på lördagar, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Vilken starttid tycker du V75 ska ha på lördagarna?

Svensk Travsport och ATG väljer att behålla den nuvarande startiden på V75 – trots motstånd bland förbundets medlemmar, det meddelade ST i ett pressmeddelande under torsdagseftermiddagen.

"Tufft beslut att fatta"

– Det här har varit ett tufft beslut att fatta, men ATG är bestämt i sin övertygelse att starttiden 16.20 är en av nycklarna till den positiva spelutvecklingen som varit på lördagar och även om motståndet bland våra medlemmar och aktiva är i enkätsvaren är övervägande, så finns det delade meningar om starttiden, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Man menar att 16.20-tiden varit positivt för spelomsättningsutvecklingen, men gett sämre publiksiffror. Förbundet menar dessutom att de inte vill "störa pokalåret" – den stora satsningen 2018, då ATG ska leverar 270 nya miljoner till travsporten.

– Som vi tidigare berättat gällande pokalåret kommer en satsning på unga hästar, där inget treåringslopp i Sverige 2018 kommer köras med mindre än 50 000 kronor i förstapris och vi räknar med att i höst kommunicera ytterligare positiva nyheter gällande pokalåret. Självklart står prissummorna i V75 mycket högt upp på listan över var vi och många aktiva vill styra pengar i nästa steg, detta som en direkt följd av den ökade omsättning på lördagar, säger Johan Lindberg.

"En viktig komponent"

ATG:s vd, Hans Skarplöth, är också han inne på att den senare starttiden varit en bidragande orsak till omsättningsökningen.

– Våra ägare har ställt krav att ATG 2018 ska öka bidraget till sporten med 300 miljoner kronor. För att nå dit måste ATG investera i både nya och bättre kundupplevelser. V75 hade haft en vikande trend omsättningsmässigt och den nya startiden klockan 16.20 var en av flera åtgärder som genomfördes i fjol. Därefter har omsättningen gått uppåt. ATG är helt övertygade om att starttiden är en så viktig komponent i den omsättningsökning vi ser att det är en för stor risk att ändra på konceptet nu. Det finns däremot ingen prestige i klockan 16.20 och ser vi att omsättningen sjunker, och vi kan härleda detta till starttiden, så kommer vi givetvis att lyfta frågan, säger ATGs vd Hasse Skarplöth och fortsätter: