Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen succé för svenskhoppen

Foto: Malin Albinsson / TR Media

Power skrällvann Europaderbyt på Vincennes i oktober och var på söndagen tillbaka i Paris.

Återkomsten slutade med blev en femteplats i det stora fyraåringsloppet Criterium Continental efter en tuff resa i spåren.

– Han hade problem med nerförsbacken men sammantaget är nöjd med hans första start på stora banan, kommenterade Robert Bergh.

Två biljetter till Prix d'Amerique delades ut på söndagen i Paris där segrande häst i Criterium Continental och Prix Tenor de Baune fick en plats i det stora loppet sista söndagen i januari.

Franske kulltoppen Gu d'Heripre stod i en klass för sig i fyraåringarnas uppgörelse och tog en mycket säker seger i Criterium Continental.

Franck Nivard satt i fjärdeparet utvändigt och klev in i matchen på allvar först i utgången av den sista kurvan där Philippe Billard-tränade Gu d'Heripre kastades loss och klev undan med imponerande kliv till segern värd cirka 770 000 kronor.

Segertiden skrevs till 1.11,0 över 2100 meter med bilstart.

Farten var knäckande med Johan Untersteiner i ledningen bakom Guzz Mearas. Första 600 klockades till 1.07 och kilometern i underkant 1.10.0!

Guzz Mearas tröttnade förståeligt och inte heller övriga svenskhästar hade tur med sina lopp.

Riordan både nöjd och inte

Jerry Riordan hade anlitat Jean Michel Bazire som kusk till Aetos Kronos som var bra med från start men sedan blev dragen bakåt i fältet.

I den sista kurvan var Aetos Kronos gott gåendes i spåren men hakade ihop med sulkyn med en annan konkurrent och tappade fart.

Jerry Riordans stjärna avslutade sedan strålande till fjärdeplatsen.

Halmstadtränaren var inte glad efter loppet.

– Hästen fick inte tävla utan blev fast. Han gjorde ett otroligt lopp men jag hade velat att han skulle få chansen när det handlade om ett kvalificeringslopp till Prix d’Amerique. Vi har åkt långt ”but that’s racing”. Nästa start blir förmodligen i ett femåringslopp under Prix d’Amerique-dagen, sa Jerry Riordan.

”Väntat med Power”

Criterium Continental kördes på stora banan på Vincennes med alla dess uppförslutor och nerförsbackar.

Efter problem i starten hamnade Power i spåren första 1100 meterna av loppet. Robert Berghs Europaderbyvinnare orkade inte riktigt men höll ändå starkt till ett femtepris.

Bergh såg loppet som en träning för Power inför kommande uppgifter.

– Han var lite rullig i nerförsbacken och det gick inte att köra fortare från start helt enkelt. Det var väntat. Jag förstod att det inte skulle gå så enkelt för honom i backen, sa Bergh.

Som det låter ska Power få prova på Vincennes igen i vinter. 

– Det hade varit perfekt om vi hade fått vila halva sista backen och hela svängen när vi kom ner men hästen jag släppte framför oss tröttnade ju och vi fick gå ut i tredje igen. Men det här kan bli bra. Jag måste göra nån start med honom i nerförsbacken för att veta vad jag kan köra med för balans nästa gång, sa en trots allt nöjd Robert Bergh.

Sto vann Tenor de Baune

Alexandre Abrivard spurtvann femåringarnas uppgörelse Prix Tenor de Baune med stoet Feerie Wood efter att förpassat Jean Michel Bazire och Feydeau Seven till andraplatsen på upploppet.

Fredrik Wallins Activated satt sist tillsammans med Franck Ouvrie och slutade oplacerad, liksom Björn Goop som ställde upp med nyförvärvet Zlatan. 

Mikael Wikner, Kanal 75