Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen ringrost för orutinerad åttaåring

Muscle Hill-sonen Win B.Hill (2) har mycket att hämta framöver om han får vara frisk och fräsch.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

Seger direkt efter årslångt uppehåll.

Men Timo Nurmos USA-import Win B.Hill har tidigare gått bra efter paus.

Förra hösten segrade åttaåringen efter att ha varit borta från tävlingsbanan i nästan fem år!

Timo Nurmos ropade in Win B.Hill för 70 000 dollar i Lexington 2013 och tanken var att hästen skulle matchas mot de bästa i kullen i USA. Som tvååring i Åke Svanstedts regi började han lovande med en vinst och ett andrapris men sedan har hingsten dragits med skadebekymmer.

Eftersom hästen är importerad till Sverige utan större meriter har Win B.Hill tvångsprissumma och när han gjorde comeback efter nästan fem års tävlingsuppehåll i fjol fick han börja i hög klass.

■■ Win B.Hill vann ett av tre lopp 2019 innan han fick nya bekymmer. I kväll var han tillbaka efter ett års uppehåll och vann direkt. Får han vara hel och fräsch finns mycket att hämta framöver.

I kategorin komma tillbaka efter stora bekymmer platsar även Ellieann. Hon fick en allvarlig skada och tävlingskarriären var egentligen över. Hon betäcktes våren 2019 men det blev inget föl och kretsen kring åttaåringen valde att ta upp tävlingskarriären. 

På Bergsåker i kväll vann stoet ett försök i silverdivisionen efter perfekt smygresa signerad Sofia Frilén. Hemmaproffset Ingemar Söderberg tränar Ellieann som tagit fina segrar innan. Till exempel det stora lärlingsloppet Lars Lindbergs Minne 2017 och även den gången skrällde hon i händerna på Sofia Frilén.

■■ En av onsdagens tuffaste insatser svarade Jacoby Keeper för. Trots dödens över lång distans hade Leif Witasps treåring kraft och mod att avgöra över upploppet.

Jorma Kontio körde nämnde Win B.Hill till seger och han hade en strålande kväll på Solvalla. Kuskesset fick även segerdefilera med Alien Hill och Nika inom V86-spelet. I ramloppen toppade han bakom Don’t Be Weak och Shalako och totalt blev det alltså fem kusksegrar. Shalako tränar han med sin fru Päivi Kontio.

Hunkydory Degato vann stofinalen i Norrlands Elitserie på Bergsåker och kammande hem starka 150.000 kronor. Solängetamatören Patrik Gidlund har tränat sjuåriga Pine Chip-dottern genom hela karriären och han har gjort ett starkt tränarjobb. Hästen har vunnit tolv av 65 starter och tjänat över 1,1 miljoner kronor.