Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ingen idé att krångla till det – spika bara!

B.G. Pastor Jonte.
Foto: Malin Albinsson / TR Media

En trolig spik som pulvriserat sitt motstånd.

En skräll som kan gynnas av en strykning.

Här är Fredrik Pettersson Wentzels tips till kvällens V86-kupong.

En trolig spik

7 Marion Fouty Bon, V86-8

Timo Nurmos fyraåring har fullkomligt pulveriserat sina motståndare i sina två senaste lopp och sist sprang hon 1.11,1 full väg vilket så klart imponerar stort. Det låter dessutom passivt på några av de värsta motbuden i epilogen och att någon ska ta emot Jorma Kontio, som sköter tömmarna, när han kommer dundrades ser jag som högst osannolikt. Och gör dom det är det på egen risk. Ingen idé att krångla till det – spika Marion Fouty Bon. 

Ett roligt drag

8 Narciso, V86-6

Har agerat väldigt ojämnt hittills i karriären men har visat på höga toppar. Efter en strykning invändigt ser plötsligt uppgiften mer passande ut och jag blir inte förvånad om Björn Goop sitter i ledningen efter en bit. Har hästen vaknat upp på rätt sida kan det definitivt räcka hela vägen och Narciso är ett fynd till bara 4%.

Två heta ändringar

9 B.G.Pastor Jonte (V86-1) gör regidebut för Flemming Jensen och får på sig en amerikansk vagn för första gången. 

4 Mellby Indigo (V86-3) ska tävla barfota runt om för första gången. 

Två relevanta intervjuer

Philip De Luca om 5 No Pressure, V86-4

– Han gick 1.12,0 senast utan att få pengar och det hade man inte riktigt trott på förhand. Men vi hade ett dåligt läge och jag var nöjd med hästen. Allt verkar bra efter det loppet och han brukar gilla att starta lite tätare. Att det är lite längre distans nu är ingen nackdel i varje fall och han går dessutom ner lite i klass jämfört med senast. Det blir vanlig vagn den här gången och när det gäller balansen måste jag avvakta lite. Jag tror oavsett på bra chans.

Daniel Redén om 4 Red Rum, V86-6

– Har inte riktigt presterat som jag trodde att han skulle göra. Jag väljer att köra själv den här gången för jag vill känna på hästen i lopp för att se om det finns något vi bör ändra. Jag provar barfota runt om. Han fungerade inte så bra i den amerikansk sulkyn så vi kör med vanlig vagn.