Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingen blev förvånad – när han lekte med motståndet

Foto: TR BILD / TR BILD

Det var toppsport rakt igenom som vi fick njuta av igår.

Hemmahoppet Campo Bahia glänste ikapp med kvällssolen.

Uttagningar till Svenskt Travderby och Derbystoet stod på menyn igår. Hästarna och kretsarna kring dem har en enda chans i livet att få vara med i Svenskt Travderby och stundens allvar kändes av på stämningen.

Conrad Lugauer gjorde ingen förvånad, men många spelare lättade, när hans fine springare Campo Bahia inledde kvällen med att leka hem sitt försök. Hästen hade fått en vilopaus och inte startat sedan kanonsegern i Kungapokalen. Trots att hästen inte kunde se bättre ut är det troligt att vi får se ett ytterligare förbättrat kraftpaket om elva dagar. 

Conrad Lugauer stod även bakom en av omgångens skrällar då hans Ferrari Sisu smög med bakom de två förhandssnackisarna Attraversiamo och Cab Lane och avgjorde till seger med full fart över mål. ”Underskattad häst” , tyckte Marc Elias i sulkyn efter loppet. Och jag är beredd att hålla med.

De två vinsterna förde Conrad Lugauer över intjänade 10 miljoner i år som tränare. Det är samma summa som tränaren körde in under hela förra året.

Stallet har ett rekordår på gång. Och vi kan konstatera att Jägersrotränaren har tagit ett rejält kliv närmare sin första vinst i Svenskt Travderby.

Timo Nurmos visade också upp två hästar i toppslag i sina försöksvinnare Global Wise Guy och Inti Boko.

I uttagningarna till Derbystoet infriade samtliga förhandsfavoriter förväntningarna. Kulltoppen Activated tog hem sitt försök dansande från ledningen. Conrads Rödluva var överlägsen efter att ha avancerat från sista position, tagit över ledningen och gled undan till vinst.

Aleppo Pine fick kämpa mer för finalplatsen i ett händelserikt försök. Men Roger Walmanns sto var bara bäst och är också en tidig utmanare i finalen.

Den 1 september får vi återse finalisterna på banan. Jag är mycket säker på att Conrad Lugauer klär i gult.