Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Imponerande uppvisning – och vi lär få se ännu mer

Rikard N Skoglund och Miss Hejaracka vann V75-2. Foto: TR Media / MVA Foto

Med en dubbelseger på V75 var  Rikard N Skoglund omgångens kusk på Axevalla.

Detta bland annat med hjälp av en ordentlig skräll som bara var bäst.

Markus Pihlström gjorde inte långresan från Sundsvall till Skara-slätten förgäves med Miss Hejaracka (V75-2). Stoet var endast streckad på två procent men det visade sig att man hade underskattat henne. Hon tågade som förstahäst i tredjespår sista 800 men hade ändå moral att plocka ned ledaren och svara på attacker bakifrån. En mycket stark insats och i sulkyn satt Rikard N Skoglund som vinner lopp i allt stridare ström.

– Jag var rädd att jag gjorde ett felval då jag inte gick fram före Björn Goop, men jag ville inte helle köra i dödens. Hon svarade dock väldigt bra när jag ryckte tussarna 200 kvar och det blev ju lätt till slut. 

Sällan som 22-oddsare är så pass rejäla som Miss Hejaracka. 

■ ■ ■

– Jag är väldigt nöjd med både hästen och kusken. Det är fantastiskt kul och viktigt att få synas i TV,  sammanfattade tränaren Pihlström.

Men Rikard N Skoglund var inte nöjd med bara en seger den här dagen. Bakom hedershästen On Track Piraten (V75-3) infriade man favoritskapet efter att ha kört sig till ledningen.

– Det kostade dock en hel del att komma dit. 1.13 första varvet är ganska snabbt på den här banan. Jag blev lite orolig men han dansade ändå undan enkelt sista biten.

– Det är egentligen otroligt att man får köra en sådan här häst. Det är ju något man drömt om sedan man var liten och såg trav på TV. Att köra On Track Piraten har blivit som en blixtförälskelse som man kommer att minnas i många år framöver, sade Skoglund som ännu inte vet hur det känns att förlora bakom elvaåringen.

Vi har sett mycket av den unge kusken i blå dress senaste året. Och kommer nog att få se mycket, mycket mera av honom...

Robert Bergh inledde dagen på bästa sätt. Trots en tappstart med Whipped Eggs (V75-1) kunde man runda hela fältet och vinna knappt men säkert före sonen Nickas Westerholms Knifetown Lover. Segern underlättades av att flera av konkurrenterna galopperade.

– Konstigt med alla galopper. Jag tycker att banan är bra och det finns bra med fäste i den.

– Sedan krävs det en bra häst för att vinna och det visste jag att jag hade. Whipped Eggs har väldigt bra inställning och det var värdeullt i dag, menade Bergh.

Whipped Eggs är en maffig son till Ready Cash. Som säkert lär vinna fler V75-lopp kommande året. 

■ ■ ■

Lite sämre gick det  däremot för Berghs snackhäst Nimbus C.D. i Gulddivisionen. Att harva utvändigt om ledaren var föga oväntat inte helt passande för Nimbus C.D. som var slagen långt innan mål.

■ ■ ■

Pacific Face (V75-6) och Giuseppe Lubrano var med i V75-finalerna på Solvalla under annandag jul och galopperade snöpligt kort innan mål med segern klar.

I går fick han dock en liten revansch då han ledde större delen av loppet från start till mål över passande tre kilometer. Det var en övertygande och välförtjänt triumf där favoriten Illuminati var chanslös att hota ekipaget trots en bra insats från fjärde ytter.

Att glädjetårarna flödade runt kretsen runt Pacific Face var inte så konstigt!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!