Ilskan efter bilderna på stora slagsmålet

Publicerad

Galopptävlingar brukar betyda höga hattar, champagne och glamour.

Men när Goodwood hade premiär i helgen slutade det hela i kaos.

Ett 20-tal män gjorde nämligen upp i ett stort rallarslagsmål – inne på arenan.

– Många i publiken undrade var polisen och säkerhetsvakterna var, säger Paul Coleman-Carr enligt Daily Mail. 

I helgen var det dags för säsongsstart på Goodwood Racecourse.  

Men det hela slutade i kaos –  då ett tjugotal män gjorde upp i ett riktigt rallarslagsmål.

Nu får banan kritik för att inga säkerhetsvakter stoppade det hela.

– Det var en säkerhetsvakt som observerade slagsmålet på håll. Många i publiken undrade var polisen och säkerhetsvakterna var, säger Paul Coleman-Carr till Racing Post. 

Chefen slår ifrån sig

Banchefen, Ealex Eade, håller dock inte med:

– Jag var där när det hände och det var många säkerhetsvakter runt situationen. Men de har kostymer på sig, så de ser ut som de vanliga åskådarna. Det är någonting som vi tittar på, säger Alex Eade, chef på banan. 

Sex personer fick behandlas av ambulanspersonal efter det inträffade – och två av dem var personal på banan.

– Av de sex som fick behandling var två anställda på banan. En var säkerhetsvakt, och den –andra en del av vår catering. Så att antyda att vi inte gjorde någonting är helt och hållet fel. 

”Inte långt ifrån att någon dog”

Daily Mail citerar ögonvittnen som menar att anledningen till slagsmålet var fylla – och att det i sin tur beror på när tävlingsdagen drar i gång. Delar av publiken kommer nämligen kraftigt berusade redan innan galopptävlingarna inleds runt två på eftermiddagen

Ett annat ögonvittne som Daily Mail citerar tycker det var "vidrigt att se" och att "det var nära att någon dog där”.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag