Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikoniska gården såld: ”Är något speciellt”

Jan-Olof Folgård tillsammans med hustrun Gertie Folgård, som firade stora framgångar med Elitloppsvinnaren Torvald Palema. Foto: Claes Kärrstrand
Åsa Jonasson, en av investerarna som köpt gården Foto: Privat

I somras bestämde sig Jan-Olof Folgård, 76, för att sälja en av landets mest ikoniska travgårdar. 

Nu är gården såld. 

– Möjligheterna är oändliga, säger köparen Åsa Jonasson. 

Topphästar som Torvald Palema har genom åren hållit till på den ikoniska miljongården på Travarevägen utanför Malmö. 

En gård som ägts av Jan-Olof Folgård och Gertie Folgård. 

I somras beslutade de sig dock för att sälja den stora anläggningen, som bland annat innehåller en rakbana på 1 000 meter. 

– Jag är 76 år gammal. Jag orkar inte mer. Anledningen till att jag vill sluta är för att jag inte orkar helt enkelt, sa Jan-Olof Folgård då. 

Nu är gården såld. 

Bakom köpet ligger ett gäng investerare, som nu planerar att hyra ut gården till en travtränare. 

”Ligger exceptionellt bra till”  

Gården ligger 13 minuter från travbanan Jägersro. 

– Vi är ganska nya inom travsporten. Men vi investerar i fastigheter och har valt att investera i detta eftersom vi tycker det är något alldeles speciellt. Vi letar efter antingen en äldre erfaren travtränare som vill hyra hela anläggningen, eller en ung driven människa som vill utveckla detta tillsammans med oss, säger Åsa Jonasson, en av investerarna som kommer förvalta gården.  

Anläggningen kommer kallas för Hyltarps Travcamp. 

– Möjligheterna är oändliga. Gården ligger exceptionellt bra till, bara 13 minuter från Jägersro. Sedan är träningsbanan väldigt bra. Dessutom finns många boxar. Det finns också många möjligheter att utveckla gården. Sedan är det jätteroligt att Torvald Palema kommer därifrån, säger Åsa Jonasson. 

”Vi är inte alls rädda för det” 

Hur långt har ni kommit i kontakter med en eventuell hyresgäst? 

– Det är hyfsat tidigt så här långt. Vi håller på och tar nästa steg. Vi kommer gå ut med en annonsering. Men vi är just nu i den fasen att vi håller på och leta. 

Någon oro över att det ska bli svårt att hitta en travtränare som vill hyra in sig på gården finns dock inte. 

– Vi är inte alls rädda för det. Det finns inte många sådana här gårdar i de här områdena. Just att du har en träningsbana också, och så många stall. Många travtränare runtomkring får hyra in sig på olika gårdar. Här har du allt på samma ställe. Det finns ingen annanstans i närheten, säger hon.