Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonens sammanbrott – efter sin skilsmässa

Foto: JAMES SHAW / STELLA PICTURES/AVALON.RED B5327
Foto: © HONOPIX, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

För Victoria Pendleton blev 2018 motgångarnas år.

Nu har OS-hjälten och numera galoppkusken berättat om hur hon sjönk in i en depression efter sin skilsmässa. 

Victoria Pendleton, dubbel olympisk guldmedaljör i sprint och bancykling, har haft en karriär präglad av kontraster. Hon blev firad hjälte efter succén i hemma-OS 2012 – men tappade sin kärlek till sporten helt när hon kände att hennes utseende hamnade i fokus på bekostnad av sina sportsliga framgångar. Utöver OS-medaljer har hon också hela nio VM-guld. 

Pendletons sammanbrott

Nu är hon jockey inom galoppsporten. Men livet efter avskedet till cykelsporten har bjudit på en extremt tuff resa. Hennes plan att bestiga Mount Everest gick om intet när hon drabbades av hälsoproblem. Kort därpå skilde hon sig från maken Scott Gardner.

I en ny intervju berättar Pendleton att motgångarna slungade ut henne i en svår depression som utvecklades vidare till självmordstankar.

– Jag kände mig helt avtrubbad. Men jag kände mig fruktansvärt skyldig för att jag ens funderade på att ta mitt liv, säger Pendleton enligt Daily Telegraph. 

”Vill inte såra någon”

Pendleton vände sig till sin familj för att få stöd. Hon flyttade hem till sin mamma i Hertfordshire. 

– Jag sa till min mamma: "Skulle du förlåta mig om jag tog mitt liv?" Det var så klart vidrigt för henne att få höra det, säger Pendleton. 

– Men jag ville verkligen att min familj skulle förlåta mig. För jag skulle hon inte såra någon med flit. Ni kan inte förstå hur mycket jag led på insidan. 

Den före detta cykelstjärnan har tidigare vittnat om att kontakten med hästarna och hästkapplöpningen gjort mycket för hennes psykiska hälsa.

– Att göra det här har förändrat mitt liv radikalt. Jag kan ärligt säga att jag aldrig har varit gladare och jag vill att mitt äventyr med hästarna fortsätter för evigt. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!