Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Iceland Falls tog ned profilens snackhäst

Foto: Travronden
Foto: Travronden

Naheed galopperade då kusken drog tussarna.

Men loppet var troligen redan avgjort – i Iceland Falls favör.

– Jag blev lite förvånad. Jag tyckte hon skulle räknas jättetidigt bakom favoriten, sa Claes Sjöström efter loppet. 

Allt såg ut att gå planenligt för favoriten Naheed i V75-1. Han ledde in på upploppet, men väl där verkade orken tryta något. Kusken Magnus A Djuse ryckte tussarna, men istället för att få ut en extra växel blev det galopp. 

Kusken var orolig redan i sista sväng – och tog på sig förlusten efter loppet. 

– Det kändes lite oroväckande. För jag kände att Claes hade krafter kvar. Jag ryckte tussarna för att få en extra växel, men hästen tog tag i grejerna så det knöt sig och han hoppade. Jag vet inte hur exakt mycket krafter det var kvar, men det var väl helt enkelt så att jag körde för hårt under loppet, säger Magnus A Djuse. 

Naheed delägs av ishockeyprofilen Mikael Wikstrand.

”Mogen analys”

I TV12-studion menade de att Magnus analys av loppet var ”mogen” och att han var helt rätt på det.

– När han drar på 600-700 kvar så gick det för fort. Hästen orkar inte hålla det där kraftfulla steget, då blir det tufft på upploppet, säger Sandra Mårtensson

Claes Sjöström var naturligtvis glad efter loppet – och dessutom förvånad över hur lite hästen var spelad.

– Jag är lite förvånad. Jag tyckte hon skulle räknas jättetidigt bakom favoriten. Vi prickade starten perfekt, när Eriks galopperade blev det hur enkelt som helst till ledningen. Sen när favoriten kom så var jag i valet och kvalet om jag skulle släppa. Men det gjorde jag och hoppades på att det skulle lösa sig, säger Claes Sjöström.