Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hultman: ”Var mycket som föll ihop för mig...”

Foto: TR Media/Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Foto: KANAL 75 AB

Den före detta travtränaren och tv-profilen Stefan Hultman tar en paus från tv-rutan. 

Anledningen: Sjukdom i familjen. 

– När Carina blev inlagd på sjukhus kände man sig ensam, det var inget roligt, det var mycket som föll ihop för mig, säger Hultman. 

Efter en framgångsrik tränarkarriär, som kröntes med en seger i Prix d'Amerique, har  travikonen Stefan Hultman blivit en populär profil i Kanal 75:s travsändningar. 

Den senaste tiden har han dessutom verkat som föreläsare tillsammans med Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg – där båda rest runt och pratat på Sveriges olika travbanor. 

”Det var väldigt jobbigt”

Nu tar han en paus från jobbet året ut – då hans fru för knappt två veckor sedan blev inlagd på sjukhus. 

Något som Trav365 var först att rapportera om. 

– Jag var uppe i Umeå med Johan Lindberg och fick höra att hon blivit krasslig. De fick hämta henne med helikopter och lägga in henne på sjukhus, då fick jag så klart hem. Jag tog illa vid mig när min kära blev sjuk. Hon har tagit hand om mig i alla år på ett fantastiskt sätt, det var väldigt jobbigt. Vi fick ställa in några gånger framöver, för att jag ska kunna stötta Carina, berättar Hultman. 

En paus som även gäller tv-jobbet på ATG Live. 

– Kanalen hade ju ersatt mina tider i och med att jag inte visste hur det skulle bli. Så då kom vi överens om att jag skulle ta det lugnt året ut. Jag och Johan kör på Boden den 20:e, men sen har vi ställt in de andra grejerna och kör i gång igen efter årsskiftet, säger han.  

”Jag insåg hur viktigt det är” 

Stefan Hultman har sedan han avslutade tränarkarriären själv kämpat med muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis. 

Att stanna hemma med sambon Carina och välja bort jobbet den närmaste tiden var för honom en självklarhet. 

– Hon har skött allting åt mig i alla år och skämt bort mig. När Carina blev inlagd på sjukhus kände man sig ensam, det var inget roligt, det var mycket som föll ihop för mig. Jag insåg hur viktigt det är att vi två får leva tillsammans. Familjen är viktig. Man får lite annan syn på saker, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!