Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hultman: "Han trodde nog jag var på fyllan"

Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75
Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Igår det var premiär för den nya supertisdagen på Solvalla. 

Med i den nykomponerade expertpanelen återfanns travikonen Stefan Hultman. 

Han ser positivt på satsningen – men medger att han själv var helt slut när det var dags för lopp. 

– Vakten trodde nog att jag var på fyllan när jag vinglade ut, säger han. 

Förra året blev det klart att Solvalla kommer att ha en egen tävlingsdag varje tisdag 2018. 

Igår det var premiär och den som kanske var mest laddad var Stefan Hultman, som kommer ingå i en expertpanel tillsammans med bland annat Anders Malmrot och Mattias Spante. 

Efter att ha varit rejält sjuk under december, då han låg med hög feber i flera veckor, menar han att han återhämtat sig någorlunda för att kunna vara med på premiärdagen. 

– Tanken var att jag skulle vara så pigg som möjligt till tisdagen. För det hade jag verkligen sett fram emot. Jag ville verkligen vara med och hjälpa Solvalla med det här, jag tycker att de har så fina idéer. Den nya ledningen med Jörgen (Forsberg) som vd, Markus Myron, Anders Malmrot som sportchef och alla runtomkring på Solvalla är så himla positiva. Det verkar vara ett väldigt härligt gäng, säger Stefan Hultman.  

"Det hjälper inte att vi letar fel" 

Hultman menar att det betyder extra mycket för honom eftersom det handlar om hemmabanan Solvalla. 

– Solvalla är ju som ett andra hem för mig. Det har varit väldigt jobbigt att Solvalla inte haft en egen tävlingsdag, för det är ett måste. Tisdag och V64 kanske inte är optimalt, men det är bättre än ingenting. Eliten finns ju på Solvalla i månt och mycket, då måste Solvallas hästägare få tävla på hemmaplan. För mig betyder det otroligt mycket. Utan den här tävlingsdagen hade det kunnat gå åt skogen. 

Hur tycker du att premiären gick? 

– Jag själv var inte så stark i går. Men Roger Walmann kom upp och var gäst, vilket var otroligt roligt. Han var både engagerad och positiv, det tror jag är viktigt. Det hjälper inte att vi letar fel. Det är dessutom relativt bra pengar. 

"Vi måste börja någonstans" 

Publikmässigt var premiären dock långtifrån någon succé. 

– I går var det ju knappt något folk där, men vi måste börja någonstans. Jag tror att man kommer lyckas med det här. Successivt kommer det komma tillbaka folk, även om det aldrig blir som förr. Men vi kan ändå skapa något som kan bli bra. Försöker vi inte kan vi aldrig lyckas. Om ett år kanske vi har V75 på onsdagar, det vet vi inte. 

Kan du se vilka förbättringsmöjligheter som finns redan nu? 

– Det gäller framför allt att vi kommer i gång. Det ska vara trevligt att komma dit. Kanske gå ner till stallet och träffa hästarna, eller få lite tips från Malmrot och Spante. Äta god mat och få en trevlig kväll. 

"Det gick inte att vara kvar" 

Expertpanelen med honom själv, Mattias Spante och Anders Malmrot tror han kommer bidra till att skapa en hausse runt tävlingsdagen. 

– Vi kan tillföra litegrann. Jag kan prata lite häst och lite minnen, Spante är en expert på att hitta vinnare och Malmrot vet vi ju alla vad han går för. Förutsättningarna finns absolut. Jag kanske är för godtrogen, men jag tror stenhårt på det här. Om vi inte tror på det från scratch har Solvalla en tynande framtid framför sig. 

Även om Stefan Hultman mår betydligt bättre nu än i december medger han dock att det inte fanns många krafter kvar när panelen gjort sitt. Loppen såg han på ATG-live hemma. 

– Jag hade faktiskt svårt att ta mig från podiet bort till bilen. Det var ganska jobbigt. När jag vinglade ut till hissarna frågade vakten hur läget var, han trodde nog jag var på fyllan när jag vinglade ut där. Jag blir lycklig av att träffa folk. Men har ingen uthållighet. Jag hade gärna varit kvar och sett loppen, men det gick inte. Jag fick gå bort till bilen, åka hem och se loppen på ATG-live. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!