Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75
 Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75
Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Hultman: "Han trodde nog jag var på fyllan"

Publicerad

Igår det var premiär för den nya supertisdagen på Solvalla. 

Med i den nykomponerade expertpanelen återfanns travikonen Stefan Hultman. 

Han ser positivt på satsningen – men medger att han själv var helt slut när det var dags för lopp. 

– Vakten trodde nog att jag var på fyllan när jag vinglade ut, säger han. 

Förra året blev det klart att Solvalla kommer att ha en egen tävlingsdag varje tisdag 2018. 

Igår det var premiär och den som kanske var mest laddad var Stefan Hultman, som kommer ingå i en expertpanel tillsammans med bland annat Anders Malmrot och Mattias Spante. 

Efter att ha varit rejält sjuk under december, då han låg med hög feber i flera veckor, menar han att han återhämtat sig någorlunda för att kunna vara med på premiärdagen. 

– Tanken var att jag skulle vara så pigg som möjligt till tisdagen. För det hade jag verkligen sett fram emot. Jag ville verkligen vara med och hjälpa Solvalla med det här, jag tycker att de har så fina idéer. Den nya ledningen med Jörgen (Forsberg) som vd, Markus Myron, Anders Malmrot som sportchef och alla runtomkring på Solvalla är så himla positiva. Det verkar vara ett väldigt härligt gäng, säger Stefan Hultman.  

"Det hjälper inte att vi letar fel" 

Hultman menar att det betyder extra mycket för honom eftersom det handlar om hemmabanan Solvalla. 

– Solvalla är ju som ett andra hem för mig. Det har varit väldigt jobbigt att Solvalla inte haft en egen tävlingsdag, för det är ett måste. Tisdag och V64 kanske inte är optimalt, men det är bättre än ingenting. Eliten finns ju på Solvalla i månt och mycket, då måste Solvallas hästägare få tävla på hemmaplan. För mig betyder det otroligt mycket. Utan den här tävlingsdagen hade det kunnat gå åt skogen. 

Hur tycker du att premiären gick? 

– Jag själv var inte så stark i går. Men Roger Walmann kom upp och var gäst, vilket var otroligt roligt. Han var både engagerad och positiv, det tror jag är viktigt. Det hjälper inte att vi letar fel. Det är dessutom relativt bra pengar. 

"Vi måste börja någonstans" 

Publikmässigt var premiären dock långtifrån någon succé. 

– I går var det ju knappt något folk där, men vi måste börja någonstans. Jag tror att man kommer lyckas med det här. Successivt kommer det komma tillbaka folk, även om det aldrig blir som förr. Men vi kan ändå skapa något som kan bli bra. Försöker vi inte kan vi aldrig lyckas. Om ett år kanske vi har V75 på onsdagar, det vet vi inte. 

Kan du se vilka förbättringsmöjligheter som finns redan nu? 

– Det gäller framför allt att vi kommer i gång. Det ska vara trevligt att komma dit. Kanske gå ner till stallet och träffa hästarna, eller få lite tips från Malmrot och Spante. Äta god mat och få en trevlig kväll. 

"Det gick inte att vara kvar" 

Expertpanelen med honom själv, Mattias Spante och Anders Malmrot tror han kommer bidra till att skapa en hausse runt tävlingsdagen. 

– Vi kan tillföra litegrann. Jag kan prata lite häst och lite minnen, Spante är en expert på att hitta vinnare och Malmrot vet vi ju alla vad han går för. Förutsättningarna finns absolut. Jag kanske är för godtrogen, men jag tror stenhårt på det här. Om vi inte tror på det från scratch har Solvalla en tynande framtid framför sig. 

Även om Stefan Hultman mår betydligt bättre nu än i december medger han dock att det inte fanns många krafter kvar när panelen gjort sitt. Loppen såg han på ATG-live hemma. 

– Jag hade faktiskt svårt att ta mig från podiet bort till bilen. Det var ganska jobbigt. När jag vinglade ut till hissarna frågade vakten hur läget var, han trodde nog jag var på fyllan när jag vinglade ut där. Jag blir lycklig av att träffa folk. Men har ingen uthållighet. Jag hade gärna varit kvar och sett loppen, men det gick inte. Jag fick gå bort till bilen, åka hem och se loppen på ATG-live. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag