Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotade sin ex-partner – stängs nu av på livstid

Hot, trakasserier och djurplågeri. 

Det är några av anledningarna till att jockeyn Brandon Morgenrood nu stängs av på livstid. 

En stor skandal har uppdagats inom galoppsporten i Nya Zeeland. 

Huvudperson: Jockeyn Brandon Morgenrood. 

I december 2019 tog den 42-årige skandalprofilens förhållande med jockeykollegan Tina Comignaghi slut – något som föranlett en rad händelser som gör att Brandon Morgenrood nu stängs av på livstid från galoppsporten i Nya Zeeland. 

”Kommer förstöra för dig” 

Kort efter att förhållandet tagit slut började Brandon Morgenrood nämligen trakassera och hota sin tidigare partner. 

Enligt Fox Sports ska jockeyn den 9 februari bland annat ha skrivit: ”Jag kommer förstöra för dig helt” och sedan ha fortsatt att hota Tina Comignaghi som svarade med att blockera hans nummer. 

Det hindrade dock inte Morgenrood från att göra en banköverföring på en cent till Tina Comignaghi med texten: ”Dra åt helvete”. 

”Den enda som kommer falla är du” 

Tre dagar innan ett lopp där ex-partnern skulle medverka ska Morgenrood ha bett sin jockeykollega Brett Murray att se till att hans ex-partner föll i loppet. 

Ett lopp där Tina Comignaghi dessutom skulle rida hästen Vivace Lady, som Brandon Morgenrood enligt uppgifter ska ha behandlat illa i träning tidigare. Efter att Morgenrood ridit hästen ska hon bland annat ha haft skador på munnen. 

Väl på tävlingsdagen ska 42-åringen sedan ha konfronterat sin förra fru och sagt: ”Den enda som kommer falla är du i loppet”. 

En annan jockey blev vittne till händelsen och nu stängs Brandon Morgenrood av på livstid. 

Tidigare avstängd för loppfixning

Det är dessutom inte den första gången som jockeyn hamnar i blåsväder. 2017 återfick han sin jockeylicens efter att ha varit avstängd i fem år på grund av loppfixning i Sydafrika, Morgenroods hemland. 

Även då stängdes han först av på livstid, men fick ner strafftiden till fem år. Det återstår att se om 42-åringen får chansen att återvända till sporten den här gången.