Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hoppade av hockeyn – är med i miljonfinalen

Foto: MICHAEL BERGGREN / EXPRESSEN

För bara några månader sedan avslutade Simon Mitman, 27, sin hockeykarriär för att satsa allt på travet. 

På lördag deltar hans passhäst i E3-final på Färjestad. 

– Jag skulle bli glad för stallet skull och för alla som jobbar här, säger han. 

Den tidigare allsvenske hockeyprofilen Simon Mitman, 27, la skridskorna på hyllan för bara några månader sedan.
Detta för att satsa på travet, han började arbeta hos Conrad Lugauer och redan nu får han uppleva sitt första storlopp. 

Han sköter nämligen om E3-finalisten Hitman River som på lördag tävlar om nästan en miljon kronor. 

– Det ska bli kul, det kommer att bli en rolig helg. Det är väl alltid kul att ha en häst med i ett stort lopp, säger han själv. 

”Trött på hockeyn”

Han har arbetat tre månader hos Conrad Lugauer och ångrar inte beslutet att avsluta hockeykarriären i den allsvenska klubben Vita hästen. 

– Jag var trött på hockeyn. Jag har läst många som har skrivit hur jag borde ha agerat men jag kände att hockeyn inte tillförde mig något längre och varför ska jag då hålla på? 

– Jag har lagt ner så otroligt mycket tid och kraft på den men jag kände att man måste vara inne för det helhjärtat både för mig och för mina lagkamrater. 

Efter att ha besökt Lugauer under en veckas tid förra sommaren föll Simon pladask för travet. 

Ett tufft jobb

– Det känns rätt. Annars hade jag nog aldrig fortsatt men det är tuffare än vad jag trodde från början. Det är mycket ansvar i att se till att hästarna har det bra och att se till att de är i fin form, säger han och fortsätter: 

– Det är långa dagar, men ansvar är roligt. Vissa människor viker sig med ansvar och vissa reser sig. Jag tror inte att det är ett jobb som passar alla. 

Att vara en lagspelare är något som Simon tar med sig i arbetet i stallet och vid en seger på lördag tänker han mest på hur stort det skulle vara för stallet. 

– Jag skulle bli glad för stallet skull och för alla som jobbar här. Jag själv har aldrig varit med om det här tidigare och kan inte riktigt bilda mig någon uppfattning om vad det skulle innebära att vinna. Men det skulle bli en boost för stallet. 

”Hästar som gäller”

Förhoppningsvis får han användning av sitt tävlingslugn från hockeyn på lördag. 

– Det här sådana här lopp som det gäller och jag tycker att det ska bli jättekul. Men många andra kanske är mer nervösa än vad jag är i den bemärkelsen. Det är så jäkla många fina hästar som är med. Man får ta det som det är, så på det sättet är jag rätt cool. 

Simon trivs med sitt nya yrke och tar en dag i taget.

– Just nu vill jag bara lära mig och bli så bra som möjligt inom det här yrket. Sen får framtiden visa vad som händer, men just nu så är det hästar som gäller.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!