Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon såg ut att vara bättre än någonsin

Stefan Persson fick kolla långt efter konkurrenterna.Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Wild Love och Bengt Simberg har gjort en häftig resa.

På Jägersro i går hade hon lekstuga med den äldre eliten och det ser ut att finnas fortsatt utveckling i stoet.

Det värmer lite extra när amatörtränare får fram fina hästar och Bengt Simberg har en riktig guldklimp Love You-dottern Wild Love.

Hästen gjorde bara tre starter som treåring men sedan 2018 har hon presterat på hög nivå. Wild Love har redan hunnit med 65 starter och det känns som att hon höjt sig ytterligare under hösten. 

I början av oktober sprang sexåringen svenskt rekord i Kalmar, hon följde upp med andraplats i Sto-SM och på Jägersro i går såg hon bättre ut än någonsin.

Körande Stefan Persson styrde fram utvändigt ledaren in på slutvarvet och Wild Love avgjorde lekande lätt med krafter i behåll. Fortsättning lär följa.

En annan amatörtränare med ett tufft sto är Björn Eriksson. Hans fyraåring Tullibardine Boe rundade korvkiosken in på upploppet och flög fram till lätt vinst i händerna på Richard L Jansson.

Hästen har gjort tre starter under hösten och vunnit varje gång. Hemma-banan Eskilstuna arrangerar V75-tävlingar lördag den 7 november och då är planen att Tullibardina Boe ska starta igen.

Reijo Liljendahl ropade in Kryptonite Hanover för 60 000 dollar i Harrisburg, USA, för drygt två år sedan. I går bärgade hästen karriärens tredje seger i tionde försöket och treåringen sänkte rekordet till fina 1.12,9a/2 140 meter efter häftig långspurt med Ulf Ohlsson. 

Explosive Matter-valacken blir intressant nästa säsong om han får en bra vinter.

Daniel Wäjersten är en ung och lovande tränare på Bergsåker. Han kommer säkerligen få mycket roligt med nyförvärvet Esprit Sisu framöver. 

I Triton Sunds lopp på Solvalla kom första segern i andra försöket i den nya regin efter ledning från start till mål. 

I debuten för Wäjersten galopperade hästen förmodligen bort vinsten i slutstriden.