Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon kan vara en häst för Elitloppet nästa år

Foto: Travronden / Travronden

Timo Nurmos var villrådig om han skulle ta in Une Etoile Gar i träning.

Efter en del funderande valde han till slut att ta emot italienskan.

Det lär han inte ångra, direkt.

Snacka om flygmaskin!

Timo Nurmos tvekade länge att ta in Une Etoile Gar när frågan ställdes. Han tyckte att stoet var alltför het och funderade på om hon kanske var slut, eller i alla fall hade sett sitt bästa. Efter mycket om och men tackade han ja och det är han nog ”ganska” glad för i dag…

Det här är utan tvekan en av de allra mest spännande hästarna som finns just nu. Hon imponerar bara mer och mer för varje gång man ser henne och frågan är hur bra hon egentligen är?

Ruskigt bra. Lördagens Stoelitinsats var ytterligare ett bevis på det.

Favoriten Mellby Free fick ledningen tidigt och sedan fick Björn Goop köra loppet efter eget huvud. I det läget kändes det bra att ha spikat Mellby Free med tanke på det blygsamma tempot, men det skulle ändra sig. På sista långsidan drog ledaren upp farten och var nere i 08-fart. Samtidigt kastade Jorma Kontio loss Une Etoile Gar från tredje ytter. Och JÖSSES vad det gick! 

Det var 05-fart en bra bit och hon tog sig således väldigt snabbt fram utvändigt om ledaren. När det skulle avgöras var det inget snack om vem som var starkast. Nurmos nya stjärna spänstade undan utan att vara tom i mål.

En oerhört bra insats och det kan mycket väl vara en häst för Elitloppet.

– Det här var sista starten för i år. Det blir spännande nästa år, då kommer hon att springa väldigt fort över kort distans. Elitloppet? Inte omöjligt. Extra kul är det att hon är efter den bästa hästen som jag någonsin kört, nämligen Varenne, sa Jorma Kontio i bilen på väg hem.

■ ■ ■ 

Umeåhästen, tillika amatörtränade, From the Mine verkar trivas förträffligt på huvudstadsbanan. Brunskimmeln sin andra finalseger på kort tid på Solvalla. Riktigt imponerande.

Det måste man även säga fortsatt om Magnus A Djuse. Ynglingen tryckte gasen i botten i första sväng och pressade Ural i galopp. Vaken som han är såg han att favoriten började slarva lite med travet och där vanns mycket av loppet, så klart. Efter den tuffa öppningen fick ekipaget dämpa farten rejält mitt i loppet och 300 kvar stack de undan. Ingen kom ifatt och segern blev synnerligen säker.

– Det här är inte klokt. Han är så bra den här att jag inte förstår det och han är även världens bästa kompis, sa en skakad och glädjegråtande Catarina Norqvist.

■ ■ ■ 

Kvinnlig amatörtränarseger i V75-1. Och så även i V75-2. Ulla Fredlunds Melizza serverades ett lopp i tredje invändigt av Robert Wilhelmssson.

Luckan kom som på beställning på upploppet och när ledande Velegance ”sprang in i väggen” kunde storskrällen sätta nosen först.

Välförtjänt och inte helt oväntat om man hade följt hästen, faktiskt.

■ ■ ■ 

ATG marknadsförde omgången hårt hela veckan som en ”Dubbeljackpot”. Det stämmer ju eftersom det blev favoritparad och inte någon utdelning på sex och fem rätt förra söndagen i samband med Breeders-semifinalerna. Men jag har ändå svårt att köpa det helt eftersom det var så pass lite extrapengar i potten (runt 7 miljoner) jämfört med en vanlig Dubbeljackpot. Lite falsk marknadsföring om ni frågar mig.

Samtidigt är det hård kamp om lirarnas pengar på spelmarknaden och det gäller väl att skrika högt och mycket. Men som sagt, jag gillar det inte alls.