Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hon betyder allt för mig, hon är bäst på alla sätt”

Foto: Adam Ström
Foto: Adam Ström

Jonas M Oscarsson, 18 fick i lördags uppleva sin största seger hittills tillsammans med passhästen Zara Kronos.
Efter loppet hyllades han för sin passion, av arbetsgivaren Joakim Lövgren. Jonas i sin tur, hyllade hästen. 

– Hästen är fantastiskt att hålla på med och det känns som att vi har ett speciellt band, säger han. 

Jonas M Oscarssons, 18 fick till sin stora glädje se passhästen Zara Kronos vinna E3-finalen för ston i lördags. 

Några dagar efter segern är han fortfarande tagen. 

– Det är en obeskrivlig känsla, det har varit det sen lördag morgon egentligen, man visste att det var något på gång. Men efter segern så har det varit en otroligt speciell känsla i kroppen. Det är underbart, man vill inte att det ska ta slut.

”Förälskad direkt”

Jonas har ett mycket speciellt band till sin passhäst. 

– Hon betyder allt för mig, hon är bäst på alla sätt. Hon var otroligt fin första gången jag körde henne i februari som treåring. Sånt fin steg och sådan power, jag blev förälskad direkt. Hästen är fantastiskt att hålla på med och det känns som att vi har ett speciellt band. 

– Vi pysslar med alla hästar, men med henne kan det lätt bli några timmar extra. 

Segern firade han på kvällen tillsammans med Joakim Lövgren och ägargänget runt Zara Kronos. På kvällen la Jonas upp en video på sin Twitter, när han checkade in på hotellrummet med sitt segertäcke. 

https://twitter.com/jonas_oscarsson/status/1013200234095284224

– Den där tweeten blev succé, säger han själv. 

”Inget märkvärdigt”

Den nyblivne 18-åringen började jobba hos Joakim Lövgren i februari. I direktsändning i TV12 efter segern berättade arbetsgivaren om hur Jonas cyklade mitt i vintern och om hur hans passion påminde mycket om den han själv hade i den åldern. 

– Jag var ganska van att gå upp tidigt och jobba mycket eftersom att jag har varit hos Veijo Heiskanen tidigare. Så det var inget märkvärdigt, jag cyklade dit också men då var det bara två kilometer och nu var det sju i stället...

– Jag hade en elcykel så det var inte så farligt.

Men det var snö? 

– När jag kom ner först var det vår här nere i Skåne, men sen en vecka senare så blev det snökaos och snöade typ i en månad i sträck. Men så kom Jocke och hämtade mig på morgonen så det blev bra ändå. 

Menat att bli så...

Just att Joakim Lövgren och Jonas är lika är något de får höra ofta, av så väl deras närmsta som arbetskamraterna i stallet. 

Vad har ni för likheter?

– Allt möjligt, som åsikter och personlighet. Det känns som att det var menat att vi skulle jobba ihop och det var väldigt kul att det blev så. 

Travet finns i släkten, syster Jennifer L Oscarsson är en av landets främsta montéryttare och pappa Benny Oscarsson har varit tränare i trettio år. En väg som det ser ut som att även Jonas kommer att gå. 

– Det är klart att man har drömmar om att bli egen tränare en dag och att ta fram egna vinnare. Men jag trivs så otroligt bra i det här gänget hos Jocke nu och jag trivs med det ansvaret jag får ta här. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!