Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Högst segerchans i omgången – spik?

Stenson.
Foto: LJ / TR Media

V86 firar 10 år.

Och gör det med jackpot.

Här är snabba tips inför omgången på Åby och Solvalla.

En trolig spik

2 Zen Bi, V86-7

I en svårspikad omgång tycker jag att Zen Bi har högst vinstchans i omgången. Senast gjorde sexåringen första starten på svensk mark och gjorde ett fint lopp när han blev avslagen av 3 Echelon via open stretch den sista biten. De möter varandra igen och det kan absolut bli repris men Zen Bi bör ha gått framåt rejält med det förra loppet i kroppen och är nog något mindre missgynnad av skotvånget.

Ett roligt drag

6 Stenson, V86-1

Har haft lite svårt att sticka nosen först men besitter fin styrka och kapacitet. Nu har han två lopp i kroppen efter paus, första som trea bakom Önas Prince, och senast rann en duktig häst undan från ledningen. Formen borde vara antågandes och vinter, lång distans, skor är inga problem för Stenson.

Två heta ändringar

6 Luca Vialli Boko (V86-4) tävlar med öppet huvudlag i stället för skygglappar/can’t see back.

2 Powerbank (V86-8) tävlade med skor senast, det blir dock broddskor bak den här gången.

Två relevanta intervjuer

Johan Untersteiner om 4 Bluehill’s Wind (V86-3)

– Det var segern som rök i ett V75-lopp senast när hon snubblade i samband med att greppet kopplades. Hon har många bra lopp i december och har tränat bra. Bluehill´s Wind är ärlig och jag tror på en bra insats och utgångsläget blev bra. Hon var fin vid segern på Axevalla och spår fyra bakom bilen på Åby är perfekt.  Hon får tävla med skor och det är svårt att veta hur stort minus det är, men jag tror på min häst.

Jerry Riordan om 3 Echelon (V86-7)

– Han går som allra bäst på Åby och deras open stretch-spår. Jag vet inte hur många segrar han tagit på det sättet, men det har blivit ett gäng. Han är väl ingen som bara går ut och vinner, men får vi ett liknande lopp med spets och släpp, och att ledaren håller hela vägen till upploppet, då har han bevisligen en vass spurt. Han känns fortsatt bra i träningen och skor runt om vann han på i vintras, säger Jerry Riordan.