Mantorptränaren Oskar Svanberg och hockeyspelarna Jonas Junland och Niklas Persson. Foto: Kanal 75
Mantorptränaren Oskar Svanberg och hockeyspelarna Jonas Junland och Niklas Persson. Foto: Kanal 75

Hockeystjärnorna på väg att köpa travhäst

Publicerad

HALLÅ DÄR...

...JONAS JUNLAND och NIKLAS PERSSON - back och forward i Linköpings HC - som är på väg att köpa en häst tillsammans med några ledare och lagkompisar i Cluben, vilken häst är inte bestämt ännu. Hästen ska sedan stå hos Mantorptränaren Oskar Svanberg.

Hur valde ni just honom?

- Äh, vi drog lott, ha ha. Nä, jag skämtar, utan det är dels för att det är roligt att ha en lokal anknytning och nära till hästen, sedan känns det som att Oskar är på väg framåt och förhoppningsvis kan bli en stortränare här framöver. Det gillar vi, säger LHC-backen Jonas Junland.

Vad är roligt med att äga häst och inte bara spela på andras?

- Umgänget är en stor del - det är roligt att göra saker ihop men också pulsen när man startar. Att stå där nere vid staketet när hästarna springer förbi, man ser sin egen häst kämpa och känner närheten. Det är mäktigt, säger de båda Linköpingsspelarna tillsammans

"Hoppas få till sju rätt på riktigt nu"

Båda två fick för övrigt provköra häst tillsammans med Oskar Svanberg och Filip Lejon på Mantorps travbana häromdagen.

Hur var det, Jonas?

- Spännande! Det gick fort...

Niklas?

- Det var en häftig känsla att sitta så bakom mycket muskler.

Linköping hade sex rätt i första omgången av SHL V75 Challenge. Hur tror ni det går för LHC:s Tillsammanslag den här helgen?

- Vi är ju helt säkra på att vi har sju rätt varje gång vi lämnar in systemet, sedan får man se, men vi har mycket input från både chatten och laget så vi hoppas få till sju rätt på riktigt nu.

 

Av Marie Hallman/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag