Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hockeystjärnans succé: ”Har varit fantastiskt...”

Foto: ROBBIN NORGREN / BILDBYRÅN
Foto: TR Media

Till vardags spelar han hockey i schweiziska Davos. 

Nu gör Magnus Nygren, 28, även succé som hästägare. 

Under söndagen drog hans häst Chianti in två miljoner kronor. 

– Det har varit fantastiskt så klart, säger han. 

Bakom överlägsne Who's Who stod Björn Goop och Chianti för en jätteprestation i Svenskt Travderby, som avgjordes under söndagseftermiddagen. 

En häst som inte har vilka ägare som helst. 

Förutom Björn Goop själv är nämligen hockeyprofilerna Sture Emanuelsson, Mikael Johansson och Magnus Nygren med och deläger hästen.  

Då fick ägargänget jubla ordentligt, när Chianti sprang in som tvåa, och därmed drog in två miljoner kronor till kretsen runt hästen. 

”Blir lite av ett antiklimax”

Hur är känslan i dag? 

– Det har varit en intensiv helg, men det har varit fantastiskt så klart. Overkligt! Allting är på topp... Sedan blir det ju lite av ett antiklimax, allt är så hajpat hela helgen och sen säger det bara ”pang”, så är man tillbaka i vardagen. Jag får titta i lopparkivet i kväll så mår man gott igen, säger Magnus Nygren, som väntar på flyget tillbaka till Schweiz när SportExpressen når honom. 

Hur var upplevelsen på plats? Nervöst? 

– Det var rätt så lugnt tycker jag, vi satt och käkade och hade trevligt med de andra ägarna. Sedan märkte man att pulsen steg ju närmare start man kom. Det var spänt. Jag såg också att hästen var väldigt laddad och var lite rädd för att han skulle slå på en startgalopp. Det var ju också väldigt nära... Men när han väl kom i gång kändes allt jättebra. 

”Björn är världens bästa kusk”

Magnus Nygren, som är nära vän med kusken Björn Goop, hyllar även sin kompis efter succén. 

– Jag vet ju att Björn är världens bästa kusk och han hittade de bästa lösningarna för hästen. Det var maxat och ett optimalt löpningsscenario för hästen. Vinnaren var alldeles för bra, så det var det bästa som hästen kunde ha presterat, säger han. 

Hur firades segern? 

– Det var ganska lugnt och städat. Det var som att luften nästan gick ur en. Men jag gick ut och käkade med de andra ägarna. Vi hade en mysig kväll tillsammans och sedan fanns det ingen energi kvar. Men alla var nöjda och glada. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!