Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockeyprofilens önskan: Nimbus C.D. till Hultman

Foto: Maria Holmén / Trav & Galoppronden
Foto: Jeannie Karlsson / Trav & Galoppronden
Foto: Lars Jakobsson / © Lars Jakobsson/Kanal 75 AB

Mats Sundins dyrgrip Nimbus C.D. har inte haft det lätt i karriären de senaste åren som kantats av skador och bekymmer. 

Nu vill den tidigare NHL-stjärnan ge hästen en sista chans hos ingen mindre än Stefan Hultman. 

– Han är på mig och vill att jag ska prova, det är ju jätteroligt, säger den förre travtränaren. 

Nimbus C.D. inledde karriären tidigt och lovande hos Per Nordström. Sedan var det Stefan Hultman som förvaltade hästen åt hockeystjärnan Mats Sundin. Under det året tog den karismatiske fuxen största segern hittills i karriären i Solvallas Jubileumspokal. 

Efter att Stefan Hultman blev sjuk och sedermera lämnade in tränarlicensen så har hästen varit runt hos olika tränare, först Pasi Aikio, Peter Untersteiner och nu senast Robert Bergh. 

Nu står hästen återigen med skadebekymmer och befinner sig hos skadespecialisten Caroline Holm för rehabilitering. Sen kan det bli så att hästen återvänder till Stefan Hultmans regi.  

– Han är på mig och vill att jag ska prova, det är ju jätteroligt. Hästen har ju hunnit bli tio år nu. Förväntningarna får vi dra ned lite men jag älskar ju den där hästen, han är så enormt läcker. Bara att köra honom, han dansar fram, säger Hultman. 

”Vore en dröm att få ordning på honom” 

Han fortsätter: 

– När han är klar hos Caroline Holm så vill Mats (Sundin) och de andra att jag ska ha honom på Eriksund. Jag har pratat med Peter (Norman) i går och han tyckte också att det lät jättekul att vi skulle prova.

– Vi vet förutsättningarna men jag älskar hästen för det första. Och man ska aldrig riktigt ge upp. Man har den där lilla positiva grejen som sitter och knackar en på axeln. Jag skulle inte ta emot honom om jag inte trodde att det skulle gå. Det vore ju en dröm om man fick ordning på honom. 

Ska stå på Erikssund 

Nimbus C.D. skulle då alltså stå uppstallad på Erikssund i Sigtuna där Stefan Hultman är och tränar hästar måndagar och fredagar. Och då Hultman lämnat in sin tränarlicens så skulle Peter G Norman få in topphästen på träningslistan. 

– Jag har hand om honom ihop med Peter och sen får han träna som han har gjorde när jag hade honom tidigare. Jag tränade honom måndag, onsdag och fredag och det får han göra nu också. 

– Han är i sig själv ganska lättränad. Han är lätt i kroppen och behöver inte så mycket jobb om han är fräsch. 

Och glädjen går inte att ta miste på hos Stefan Hultman: 

– Jag trodde att jag var slut som artist men de dyker upp den ena efter den andre. De har blivit äldre som mig men det är kul ändå. Att köra en sådan bra häst är en sådan glädje och lycka.