Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat

Hjälpte dottern att flytta – sen var han miljonär

Publicerad

Två system prickade in sju rätt på V75 i lördags. 

En av dem var Tommy Hansson, 65, vars system kostade 108 kronor. 

När kvällen var slut hade han vunnit knappt 21 miljoner kronor. 

– Man måste väl säga att man mår alldeles utmärkt, sa han i TV4:s sändning. 

Två system lyckades pricka in alla rätt under lördagens jackpot-omgång på V75. 

De stora vinnarna blev ett kompisgäng från Eskilstuna, som hade ett annorlunda knep när de plockade hem miljonerna. 

Och sen så var det Tommy Hansson, som satte ihop ett system för 108 kronor bara några minuter innan spelstopp. 

"Tog med den som outsider" 

Ett beslut han knappast ångrade. 

– Då såg jag ju att det var bara några minuter till travet skulle börja. Så jag sa att jag skulle försöka kasta ihop ett system här lite snabbt. Jag hade inte sett några tips eller någonting, så jag tog bara och plockade upp loppen. Jag tog favoriten i varje lopp och sen i första loppet, jag såg ju att det var väldigt skitigt där uppe och jag såg att en Love You-häst var med där, så det borde passa ganska bra, så jag tog ju den som outsider, sa han i TV4:s sändning enligt Trav365

Loppen följde han via text-tv, eftersom han hade fullt upp med att hjälpa sin dotter att flytta. När sista loppet var klart hade han inte någon koll på att han vunnit över 20 miljoner kronor. I stället fick han beskedet via sin bror som ringde upp. 

– Nämen vad fan, det är du som har 7 rätt och vunnit 20 miljoner, sa han till mig.

"Man är lite sugen på en lägenhet där" 

I sändningen berättade han även vad han kommer att lägga pengarna på. 

– Jag har tre barn och sex barnbarn, så det lär väl ska delas ut pengar lite till höger och vänster. Vi är sju syskon, dom lär väl också komma och undra om de kan få en slant, sa han. 

Det kommer även bli en bil – och en lägenhet på sydligare breddgrader. 

– Jag tittade i fönstren på en lägenhet, man är alltid lika sugen på en lägenhet där. Så jag sa det i går att nu, nu blir det nog en lägenhet där nere. Jag brukar vara i Cannes eller Nice och glida i väg till Monaco emellanåt och ta en middag. 

 

Här kan du se hela intervjun med Tommy Hansson (extern länk)

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag