Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Heders-Harrys” sista Sprintermästarhelg

Foto: TR Media
Foto: TR Media/KANAL 75

I år är Sprintermästarhelgen, lite extra speciell för Halmstadtränaren Johnny Johansson, tränare till hedershästen Harry Haythrow. 

– Vi har siktat på det här loppet, vi hoppas att han gör bra ifrån sig nu, den sista gången som han är med och deltar under den här helgen, säger han.

Halmstadtravets stora höjdpunkt stundar med Sprintermästarhelgen.
En som gör sig redo lite extra är hemmahästen, Harry Haythrow som gör entré under Sprintermästarhelgen för sista gången.
Hedershästen är tolv år och har ett halvår att tävla innan han måste lägga tävlingsskorna på hyllan. 

– Vi har siktat på det här loppet, vi hoppas att han gör bra ifrån sig nu den sista gången som han är med och deltar under den här helgen, säger tränaren Johnny Johansson. 

En speciell helg 

Hur känns det för dig? 

– Det känns bra, men det kommer så klart att kännas trist den dagen han inte är med och tävlar längre. Men Harry verkar inte lida av det i alla fall. 

Att starta under den här helgen är speciellt för Johnny. 

– Sprintermästarhelgen är alltid en höjdare. Det är gott om folk och det är alltid en upplevelse att vara på plats. 

Har du något speciellt minne därifrån? 

– När Harry vann Gulddivsionen under den här helgen 2016, det är det som sitter närmast på näthinnan. Han var inte speciellt betrodd den dagen och så slog han en annan gamling också, Spring Erom. Det var häftigt, vi hoppas på något liknade här igen.

Hur skulle det kännas om han vann? 

– Det skulle kännas väldigt bra. Då är det nästan så att man överväger om det är sista starten, säger han och fortsätter:

– Att sluta på topp liksom, men om det blir så det vet jag inte. Är han så bra så att han vinner, då får han nog fortsätta att starta. Som det känns nu så att har han även en höst framför sig, men hur det blir det får han själv avgöra. 

”Går in i sin egen värld”

Hästar som tävlar i de högsta divisionerna har inte sällan en speciell utstrålning - något som gör att de sticker ut.
Harry Haythrow är inget undantag från den regeln. 

– Han har något ticks för sig som jag inte har sett någon annan häst göra. Han står på ena benet och så lyfter han upp det andra och så står han och gnuggar. 

– Det har inte att göra med någon stress, utan han bara går in i sin egen värld. Han har haft det här beteendet sen han var liten. Sen är det när man ska sela honom så är han också lite egen. Då blir han förbannad, då gäller det att akta sig... 

Hästen må vara tolv år, men det märks inte. 

– Han är fortfarande pigg och fräsch. Han är i stort sett som tidigare, kanske är han lite lugnare i vissa situationer nuförtiden. I tävlingsmomentet så är han precis som han har varit innan. Han är sig lik i det hela. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!