"Heders-Harry" gör sin 100:e V75-start

Publicerad

Harry Haythrow skriver historia.

I helgen gör den tolvåriga hedershästen sin 100:e V75-start.

- Jag ser fram emot starten på lördag med tillförsikt, säger Halmstadstränaren Johnny Johansson inför jubileumsstarten på Momarken i Norge.

Lördagshästen, Sedelpressen, Heders-Harry. Kärt barn har många namn.

Harry Haythrow (V75-6) har visat att det finns fler sätt att bli folkkär än genom att stapla segrar.

2010 gjorde den då fyraåriga valacken debut i travets elitserie. Året efter påbörjades en historisk svit som skulle komma att sträcka sig fyra år framåt. Totalt blev det 69 raka V75-starter – fortfarande ett överlägset rekord.

Sviten må ha brutits 2015 men Harry Haythrow har fortsatt att synas i tv-rutan på lördagar.

I dag stoltserar den amatörtränade hästen med 99 starter i elitserien och hittills har det blivit 39 pallplatser varav nio segrar. I 74 av de 99 starterna har han kommit på pengaplacering, därav smeknamn som ”bankomaten” och ”sedelpressen”.

Den största prischecken på 220 000 kronor bärgades 2013 när Harry Haythrow slutade tvåa bakom On Track Piraten i Müllers Memorial på Jägersro, förhandsfavorit var Commander Crowe. Dessutom har det blivit flera segercheckar i guldivisionen, senast 2016.

Till dags dato har Johnny Johanssons adept sprungit in drygt 4,7 miljoner kronor av vilka 4 177 500 kronor är från V75-starter.

Gett plus på liret

Även för spelarna har Harry Haythrow varit bra för plånboken. Flera gånger har Halmstadshästen segrat när han har varit uträknad vilket gett höga vinnarodds, som högst 32,88 gånger pengarna.

Faktum är att hade man spelat hundra kronor varje gång han har startat på V75 hade man gått drygt 2000 kronor plus.

”Var en fröjd att köra”

Harry Haythrow är inne på sitt sista år på tävlingsbanan men är fortsatt löpsugen och högaktuell på V75. I årsdebuten i början av mars blev det nytt personbästa över medeldistans, 1.13,5.

Nu laddar han som bäst inför karriärens nästa milstolpe.

I Steinlagers Äreslöp, gulddivisionen, på norska Momarken gör veteranen sin 100:e start i V75. Ett sprinterlopp där Harry Haythrow lottats till åttondespår.

- Jag ser fram emot starten på lördag med tillförsikt då Peter Untersteiner tyckte att Harry var en fröjd att köra senast. Hade det inte gått bra hade det varit hans sista start. Han är uppåt i form vilket lördagens träning visade, hälsar tränaren Johnny Johansson.

 

Av Gina Söderlund/Kanal 75

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag