Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Head to Head är en mycket bra spelform"

Travnet har intervjuat en framgångsrik storspelare som vill vara anonym, men han har under många år framgångsrikt spelat på både hästar och sportspel. I travnets spelskola delar han med sig av sina tankar kring vad som krävs för att bli en framgångsrik spelare. Storspelaren har under många år spelat framgångsrikt på trav, men har på senare år valt att inrikta sig på sportspel, det gick helt enkelt för bra på travet. Hänger du på travnets spelskola får du veta mer.

Bli en vinnare på HTH

 Om du är villig att satsa på att bli en vinnare på trav så trycker storspelaren särskilt på en spelform.

 - Head to Head är en mycket bra spelform som inte erbjuds av det statliga alternativet ATG.

 Där gäller det att spekulera i vem av två utvalda hästar som är först i mål.

 När du spelar Head To Head får du betalt om din häst kommer före den andra hästen i mål. På vissa bolag krävs att minst en av hästarna tar en pengaplacering medan några bolag går enbart på vem som var först i mål även om båda hästarna blir oplacerade.

Kunskap lönar sig bäst på Head to Head spel

 Storspelaren förklarar varför Head to Head är ett spel där du kan bli framgångsrik om du besitter goda travkunskaper.

 - Eftersom det räcker med att lyckas få bort enbart ett ekipage för att ditt spel ska sitta så kan en påläst spelare omsorgsfullt välja ut riktigt prisvärda ”Headar” som spelet kallas i folkmun.

 - Det var på Head To Head som jag började tjäna lite pengar. Under den perioden såg jag alla lopp i de södra regionerna. Då satsade jag på utgångsläge, kuskar och efter att ha sett värmningarna. En travsäker häst som står i 20 gånger med Örjan Kihlström från ett bra läge har troligen en bättre chans än en osäker häst som är hårdare spelad men har ett dåligt spår.

Undervärderar risken för galopp

 Galopperande hästar är många gånger ett gissel inom travet. Som HTH spelare kan du väga in galopprisken i dina analyser och använda det som en fördel. Spelbolagen måste väga in både hästarnas kapacitet och det troliga löpningsförloppet när de sätter oddsen men något som storspelaren märkt är att:

 - Bolagen undervärderar ofta risken för galopp.

 Därför är såklart både hästens galoppbenägenhet och startspåren viktiga faktorer när du spelar HTH.

 - En bra taktik är att spela emot osäkra hästar som har spår fyra och fem i voltstart eller spår sju och åtta i autostart. Det är oftast bättre att spela emot en dålig värmning än att spela på en bra värmning.

Många spelbolag försiktiga

 Spelbolagen är dock försiktiga och passar sig noga för att bli skinnade av pålästa storspelare.

 - Problemet med Head To Head är att nätbolagen är restriktiva med att ta emot större spel, säger storspelaren och fortsätter:

 - Det är en av anledningarna att jag gått över från trav till fotboll, jag har varit avstängd från Expekt och Ladbrokes under många år.

 Matematiken är annars densamma för HTH som för allt annat framgångsrikt spel.

 - För spel på Head To Head gäller annars precis samma tänk som vid sportspel. Oddset måste överstiga den totala sannolikheten för att en händelse ska inträffa, avslutar storspelaren.


Erik Ersson/Travnet.se