"Head to Head är en mycket bra spelform"

Publicerad
Uppdaterad
Travnet har intervjuat en framgångsrik storspelare som vill vara anonym, men han har under många år framgångsrikt spelat på både hästar och sportspel. I travnets spelskola delar han med sig av sina tankar kring vad som krävs för att bli en framgångsrik spelare. Storspelaren har under många år spelat framgångsrikt på trav, men har på senare år valt att inrikta sig på sportspel, det gick helt enkelt för bra på travet. Hänger du på travnets spelskola får du veta mer.

Bli en vinnare på HTH

Om du är villig att satsa på att bli en vinnare på trav så trycker storspelaren särskilt på en spelform.
- Head to Head är en mycket bra spelform som inte erbjuds av det statliga alternativet ATG.
Där gäller det att spekulera i vem av två utvalda hästar som är först i mål.
När du spelar Head To Head får du betalt om din häst kommer före den andra hästen i mål. På vissa bolag krävs att minst en av hästarna tar en pengaplacering medan några bolag går enbart på vem som var först i mål även om båda hästarna blir oplacerade.

Kunskap lönar sig bäst på Head to Head spel

Storspelaren förklarar varför Head to Head är ett spel där du kan bli framgångsrik om du besitter goda travkunskaper.
- Eftersom det räcker med att lyckas få bort enbart ett ekipage för att ditt spel ska sitta så kan en påläst spelare omsorgsfullt välja ut riktigt prisvärda ”Headar” som spelet kallas i folkmun.
- Det var på Head To Head som jag började tjäna lite pengar. Under den perioden såg jag alla lopp i de södra regionerna. Då satsade jag på utgångsläge, kuskar och efter att ha sett värmningarna. En travsäker häst som står i 20 gånger med Örjan Kihlström från ett bra läge har troligen en bättre chans än en osäker häst som är hårdare spelad men har ett dåligt spår.

Undervärderar risken för galopp

Galopperande hästar är många gånger ett gissel inom travet. Som HTH spelare kan du väga in galopprisken i dina analyser och använda det som en fördel. Spelbolagen måste väga in både hästarnas kapacitet och det troliga löpningsförloppet när de sätter oddsen men något som storspelaren märkt är att:
- Bolagen undervärderar ofta risken för galopp.
Därför är såklart både hästens galoppbenägenhet och startspåren viktiga faktorer när du spelar HTH.
- En bra taktik är att spela emot osäkra hästar som har spår fyra och fem i voltstart eller spår sju och åtta i autostart. Det är oftast bättre att spela emot en dålig värmning än att spela på en bra värmning.

Många spelbolag försiktiga

Spelbolagen är dock försiktiga och passar sig noga för att bli skinnade av pålästa storspelare.
- Problemet med Head To Head är att nätbolagen är restriktiva med att ta emot större spel, säger storspelaren och fortsätter:
- Det är en av anledningarna att jag gått över från trav till fotboll, jag har varit avstängd från Expekt och Ladbrokes under många år.
Matematiken är annars densamma för HTH som för allt annat framgångsrikt spel.
- För spel på Head To Head gäller annars precis samma tänk som vid sportspel. Oddset måste överstiga den totala sannolikheten för att en händelse ska inträffa, avslutar storspelaren.

Erik Ersson/Travnet.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag