Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hatas efter bilderna: ”Tänkte mig inte för”

Gordon Elliott.
Foto: SIMON COOPER / STELLA PICTURES / PA

En jätteskandal har blossat upp på Irland.

Hela landet rasar mot den framgångsrike galopptränaren Gordon Elliott sedan en bild spridits på honom sittandes på en död häst.

– Jag fick ett samtal och tänkte mig inte för, säger han i ett uttalande.

En jätteskandal av upprörande karaktär har blossat upp inom den irländska hästsporten.

I strålkastarljuset: den så framgångsrike galopptränaren Gordon Elliott, 50.

I helgen läckte en kontroversiell bild på Elliott ut och fick rejäl spridning i sociala medier.

Satt på sin döda häst

Bilden föreställer en död häst, och ovanpå hästen sitter Elliott och pratar i telefon samtidigt som han gör v-tecknet med fingrarna.

– Jag blev äcklad av bilden, säger jockeyn Thom Malone. 

”Jag såg precis bilden och den är exakt så illa som den skulle kunna bli. Inte undra på att många tror att vi inom sporten inte har någon respekt för hästarna. Även om vi vet att 99 procent har det finns det en procent som vidmakthåller bilden av en vårdslös och känslokall industri. Det är beklämmande”, skriver galopprofilen Andrew Hawkins på Twitter.

Mängder av företag har nu avbrutit samarbetet med Elliott, däribland spelbolaget Betfair.

– Jag blev knäckt av bilderna. Min första instinkt var att den var fejk. Jag blir så ledsen, säger ikonen Mick Fitzgerald till Sky Sports.

Ursäkten: ”Tänkte sig inte för”

Gordon Elliott själv har bett om ursäkt och menar att han inte tänkte sig för.

– Fotot i fråga togs för en tid sedan och hände efter att en av mina hästar dött av en plötslig hjärtattack. Jag stod över hästen för att invänta hjälp för att flytta på den och under tiden fick jag ett telefonsamtal. Utan att tänka mig för satte jag mig ner för att svara, säger han i ett uttalande enligt The Irish News.

Enligt The Guardian pågår just nu en utredning från det irländska hästsportförbundet, en utredning Elliott säger sig samarbeta fullt ut med.

– Bakgrunden kan till synes kännas trivial, men till hela racingcommunityt och till alla som någonsin arbetat med och älskar hästar kan jag inte be om ursäkt tillräckligt, fortsätter Elliott.

Bilden Gordon Elliott hatas för.
Foto: Animal Welfare Watch
https://twitter.com/watch_welfare/status/1365992330902265859