Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hatades för bilden – nu talar stjärnan ut

Hatad av en hel sport. 

Nu talar skandaltränaren Gordon Elliott för första gången ut om den läckta bilden som nästan sänkte hans karriär. 

– Jag gick från att ha allting, hästar och underbara ägare, till att nästan förlora allt, säger han i en intervju med Daily Mail. 

”Jag blev knäckt av bilderna. Min första instinkt var att den var fejk. Jag blir så ledsen”. 

Galoppikonen Mick Fitzgerald är en av många som förfärats över bilden på stjärntränaren Gordon Elliott som spridits sig som en löpeld på sociala medier. 

På bilden, som togs 2019, har Elliott satt sig till rätta på en död häst och poserar leende samtidigt som han gör ”v-tecknet” framför kameran. 

Reaktionerna lät inte att vänta på sig och Elliott som då var en av Irlands mest framgångsrika galopptränare förlorade nästan allt. 

”Förstod direkt att det inte var bra” 

Det säger han i alla fall själv i en intervju med Daily Mail som publicerades i dagarna. 

– Jag gick från att ha allting, hästar och underbara ägare, till att nästan förlora allt, säger Gordon Elliott. 

– Vid det läget var jag nere på 20-30 hästar. Du vet den känslan när man har en klump i magen? Den hade jag i månader. 

I intervjun berättar Elliott att han befann sig på galoppbanan Fairyhouse när han fick höra att det florerade en bild på honom på sociala medier. 

– Jag visste inte att fotot existerade innan dess. Jag förstod direkt att det inte var bra. Jag minns att jag pratade med en vän som sa: ”Ta det lugnt, det kommer bli bra”. Jag svarade: ”Det kommer det inte”. 

”100 procent fel av mig” 

Eliott fortsätter: 

– Det finns inga ursäkter. Det var till 100 procent fel av mig. Den stackars hästen hade uppenbarligen gått bort. Telefonen ringde och jag satt på honom. Jag förstod det nog inte ens, om jag ska vara ärlig. När telefonen ringde gjorde jag ”det”, säger Elliot samtidigt som han formar ”v-tecknet” i intervjun. 

– Jag skulle ljuga om jag säger att jag vet varför. Jag ville förmodligen att personen skulle vänta tills jag var klar, säger han. 

Tidigare i år var den skandalomsusade tränaren återigen rubrikernas man.

Då för att en åskådare kastat in en öl mot en av hans hästar under ett lopp.