Efter skrällen för två veckor sedan slog Sanity på onsdagen till igen.
Efter skrällen för två veckor sedan slog Sanity på onsdagen till igen.

"Hästen är en stjärna - en riktig champion"

Publicerad

Knocken på Ready Cash för två veckor sedan var ingen tillfällighet.

På onsdagen slog Malin Löfgrens Sanity till igen med seger i franska Grand Prix Anjou-Maine.

Belöningen: Omkring
390 000 kronor.

Kusken Franck Ouvrie var iskall i sulkyn och gav den svenske travstjärnan en ryggresa mest hela vägen. Sanity såg lysande ut och tackade genom en sylvass avslutning över upploppet där han fångade in täthästarna kort före mål.

I det slagna fältet fanns bland andra fyra hästar från årets Prix d'Amerique: Tiego d'Etang, Quoumba de Guez, Main Wise As och Roxane Griff.

"Idealiskt lopp för oss"

- Vi kom iväg bra från start och det blev ett idealiskt lopp för oss. Hästen är en stjärna, en riktig champion, sa Franck Ouvrie, som är obesegrad bakom Sanity efter två starter tillsammans.

Segern på banan Meslay-du-Maine, några mil sydost om Laval i nordvästra Frankrike, var värd nästan 400 000 kronor. Det innebär att Malin Löfgrens sjuårige valack passerade sju miljoner kronor i intjänade pengar.

Segern var nummer 27 i karriären i 62:a starten och segertiden blev 1.12,3 över distansen 2 900 meter.

Frankrike igen eller Italien nästa

Enligt kusken Franck Ouvrie lutar det åt att nästa uppgift för Sanity antingen blir Grand Prix du Sud-Quest på banan Beamont de Lomagne utanför Toulouse - med nästan 800 000 kronor till vinnaren - eller Lotterialöpningen i Italien.

Båda loppen avgörs den 13 oktober.

 

Av Lars-Ove Pettersson/Kanal 75 och SportExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag