Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hästarna lider i värmen – då tränar vi på nätterna

Tuffa tider och många som lider i extremvädret.

Inte minst hästarna.

Därför viktigt med djurens väl i centrum.

I vardagen och i en efterlängtad dom.

Sverige brinner och både människor och djur lider i torkan. För ett stort travstall som vårt ställer det nuvarande vädret till med en tuff prövning för att få det att fungera.

Hästarna klarar inte av att tillgodogöra sig i träningen i värmen. Dessutom får muskler och tarmar problem av torkan. Då är det svårt att hålla jämn form.

Vår lösning är att träna på nätterna. Första turen går redan 04.00 och vi har varit tvungna att ta in mer personal för att få verksamheten att gå runt. Numera går vi skift som i industrin... 

Personalen gör ett enormt jobb och förtjänar stort beröm. När de väl är lediga stannar många ändå i stallet i stället för att gå till badstranden. Till det dagliga tillkommer även tävlingar. Just därför har vi dragit ned på startanmälningarna i veckan och bland annat tvättat stallen i stället.

Det är tuffa tider, känslan är som att ha jetlag.

Ge oss regn. Både för folk och fä.

Med sämre kullar kommer ofrånkomligt snacket om att det är för tätt mellan försök och final i unghästloppen. Årets fyraåringskull tillhör de svagare och då var det i gång igen.

För egen del har jag svårt att förstå det resonemanget. Har inte hästen rätt exteriör i grunden så blir det inte rätt prestationer. 

Alla hästar har defekter men naturen bestämmer, du kan inte lura exteriören.

Jag förvånas när tränare köper en häst med dåliga ben och kallar det för en kanon ”om han bara höll”...

Dessutom är det individerna som ska avgöra våra klassiska lopp. Inte veterinärerna. Det senare kan lätt bli fallet om det är så pass långt mellan försök och final att det blir tillåtet att behandla hästarna.

***

För ett par veckor sedan kom dom i det uppmärksammade fallet där en av våra hästar blödde från en hov efter ett lopp på Åby.

Tack och lov segrade bondförnuftet och vi blev frikända i rätten. Men det har varit tuffa år med att ha hamnat i domstol både för detta och strandskyddet trots att jag känt att vi har haft rätt.

***

Nu till lördagens V75-omgång:

V75-1: En lurig inledning där jag rankar trion 3 Loke Survive, 4 Doctor Doxey Zenz och 11 Evazan Am före favoritern 9 Wellino Avenue.

V75-2: Stoloppen brukar alltid vara luriga och få många garderingsstreck. Här är det dock bättre att gå emot och spika favoriten 11 Millie Millionaire.

V75-3: Jag tror 1 Queer Fish håller upp ledningen och kan vara en fräck spik mot favoriten 3 Canari Match.

V75-4: Favoriten 12 B.W.Sture har bra chans men det kan ändå vara en bra idé att dubbla med 11 Granetta.

V75-5: Lägsta klassen och det känns lurigt värre. Helgardera eller chansspika 12 Västerbo Pokerface.

V75-6: Favoriten 6 Västerbo Grobois kan mycket väl vinna detta från ledningen. Söker man motbud så streckas 1 Mårten Marje och 10 Well Done La Marc.

V75-7: Favoriten 8 Sir Q.C. har dåligt läge varför jag ger tipset till 1 Antonio Tabac som har bästa spåret. Kan kanske köras till ledningen?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!