Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här visar stjärnan upp drömkroppen

Foto: Malin Albinsson / TR Media

Efter att ha insjuknat i covid-19 bestämde sig travtränaren Robert Bergh för att göra något åt immunförsvaret. 

Lösningen: Det tuffa träningsprogrammet ”16 weeks of hell”. 

Resultatet: Nästan 20 kilo tappade och en ny drömkropp att visa upp. 

– I början kändes det nästan övermäktigt. Man var stel och klumpig, säger Robert Bergh. 

En rad svenska kändisar har de senaste åren genomgått det stentuffa träningsprogrammet ”16 weeks of hell”. 

Programmet kan utformas på olika sätt, men bygger på ett 16 veckor långt tränings- och kostschema. 

Flera före detta svenska idrottsstjärnor har klarat programmet och en av de senaste i raden är den framgångsrike travtränaren Robert Bergh. 

– Det tuffaste har varit att kombinera det med travresorna. Att ha med sig matlådor med protein. Äta sju äggvitor och så vidare. Man har ju blivit tvungen att planera väldigt noggrant. 

När har du hunnit sova mellan allt tävlande och tränande? 

– Man har varit pigg på att sova på kvällarna. Jag har gått och lagt mig vid nio. Fotbollen på kvällarna har jag fått för dissa, jag har varit för trött. Man måste upp och powerwalka innan man börjar jobba exempelvis. 

”Man var stel och klumpig” 

Det har figurerat en hel del förre detta idrottsstjärnor som visat upp sina ”16 weeks of hell-kroppar” de senaste åren. Har det varit sporrande eller möjligtvis lite pressande? 

– Det var därför jag inte ville gå ut med det. Jag visste inte vilken nivå det låg på. I början kändes det nästan övermäktigt. Man var stel och klumpig. Det var tufft att lösa allt. 

Men man kommer in i det? 

– Man gör det och man blir säkrare och säkrare på varje övning. Det är det som är bra med repetitioner varje dag. Man blir starkare och det blir enklare. Det är mycket som inspirerar en under vägen. 

Hur nöjd är du med resultatet? 

– Redan efter åtta-tio veckor kände jag att det rullade på otroligt bra. Jag hade ingen tanke på att det skulle bli så bra. 

– Sammantaget var det flera grejer som gjorde att jag var nyfiken på det. Jag hade egentligen ingen ordentlig gymbakgrund. På den tiden jag höll på med fotboll gymmade vi inte på det sättet. Sedan har jag också läst på en del om immunförsvaret och cellerna i kroppen. Det fanns mycket som gjorde att jag blev inspirerad att göra något rejält för kroppen. 

Covid-19 blev väckarklockan 

Tidigt i år drabbades Robert Bergh av covid-19 och blev sängliggandes i flera dagar. Smak- och luktsinnet försvann och det var inte förrän ”Bergharn” genomfört träningsprogrammet som han fick tillbaka lukt- och smaksinnet helt. 

– Jag var rejält knockad och hade det efter mig hela våren. Jag var trött och kom aldrig riktigt ur det. Jag tänkte att jag kanske skulle bli piggare om jag gjorde något rejält. Jag har även varit helt fri från alkoholen för att kroppen ska kunna läka på bästa sätt. Det var flera saker som gjorde att jag tog beslutet. Jag känner mig jättefräsch i kroppen och fick även tillbaka smaken. Det var mycket som blev bra.