Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

"Har övertygat stort – nu kan sviten spricka"

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

V75-1: 

1 Globalsatisfaction var tvåa i comebacken efter ett års frånvaro bakom Linus Boy. Har han tagit det loppet på rätt vis blir det framskjuten placering. Senast han hade spår ett bakom bilen kunde han inte riktigt vara med den första biten, samtidigt var innerspåret sämre den dagen. Oavsett blir han att räkna med. 10 Blue Star Champion har formen på topp och ska räknas tidigt. 

V75-2: 

Diamantstoet är ett vidöppet lopp och blir nog min helgardering i veckans podd Systemet. Jag ska dock jobba hårt med loppet i veckan och hittar kanske några fynd? 11 Helena Klipp och 12 Tahays Blue Amber har kapacitet att vara långt fram. 15 Hankypanky Frances har formen på topp. Trots spåret sänker hon många.

V75-3:

5 Zenit Brick har utvecklats från en silverhäst till en bra ”gulddivisionare”. Han kommer troligen tidigt till ledningen och blir svårslagen. Värst emot är 9 On Track Piraten.

V75-4: 

11 Staro Ivy League har inte haft den rätta turen i de senaste starterna men ändå tagit fina placeringar. Han är härdad i tuff konkurrens och är värd en seger i travets elitserie. Spik!

V75-5: 

4 Enjoy The Life trivs bäst i spets och taktiken är given. Han kan bli lite överambitiös i spets och jag gillade verkligen intrycket av 7 Aventador S.F. Senast. 12 Roofer är kapabel att vara långt fram, men han behöver hjälp med tempot från sitt tråkiga utgångsläge.

V75-6: 

Ska 5 Olle  Rols ta ny V75-seger eller ska segersviten spricka? Mats Rånlunds häst har övertygat stort men har kommit en bit upp i klasserna och spår fem är ett snävt spår. 4 Comte Du Pommeau och 9 Västerbo Grosbois är i bra form. Olle Rols garderas med några hästar.

V75-7: 

4 Sir Q.C. är under stark utveckling och siktar på att ta tredje raka segern. 6 Titan Brodde kan mycket och bjuder upp till strid. 2 Porthos Amok, 7 Dust Collector och 9 Jordan Lee G.L. har form att vara med på målfotot.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag