Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har kapacitet att nå riktigt högt nu”

V86 håller stilen som högvinstspel.

På onsdagen var det dags igen för miljonutdelning där den enda stora överraskningen var amatörtränade stoet C.R.Nobless från Mantorptravet.

Tre segrar på 68 starter i karriären och de två senaste triumferna har kommit i höst med Kaj Widell i sulkyn.

– Vi har tränat lite annorlunda och nu har det löst sig för henne, sa Hannele Ruusunen efter segern på Solvalla.

Det var jackpot på V86-spelet och rejälare betalt än vanligt för alla som lyckades pricka alla vinnarna.

Åtta system belönades med dryga miljonen på V86, spelet som faktiskt lett till miljonutdelning sex av de senaste åtta omgångarna.

Att Kaj Widell var en kusk i flytet efter tisdagens dubbelseger på Solvalla kanske var draget för många. Solvallakusken satt bakom sexåriga stoet C.R.Nobless i ett sprinterlopp för ston som tjänat mellan 160 000 och 340 000 kronor.

Från femtespåret bakom bilen sände Widell till ledningen med stoet som ledde loppet runt om. Segertiden 1.12,0 över 1640 meter auto var ett nytt rekord för hästen.

– Hon har aldrig varit bättre. Jag vet ju hur startsnabb hon är och tänkte att jag skickar väl i väg henne trots att jag inte kunde de andra hästarna. I och med att det var 1600 meter ville jag prova i ledningen och det visade sig vara rätt  i dag i alla fall. Hon kan vara lite vek sista 50 men nu hade jag ett sådant grepp att jag aldrig var orolig, sa segerkusken.

C.R.Nobless – spelad endast på fem procent – ägs och har fötts upp av familjen Ruusunen. Hannele Ruusunen är amatören med licens på Mantorptravet som tycks ha hittat den rätta melodin med hästen på slutet.

Onsdagens seger var stoets tredje på 68 starter i livet, varav två har kommit inom en månad.

– Vi har tränat lite annorlunda. Jag var egentligen aldrig orolig! sa en mycket glad Hannele Ruusunen.

Goop tog starten

Det kom en hel del nederbörd i Stockholm och banan var något vansklig.

Ribaude kunde v i s s t ta ledningen från innerspåret. Ganska enkelt till och med vilket få trodde på förhand inför V86-2. Efter en öppning i trakterna av 1.09,0 första 500 mattades heller inte den sexårige valacken utan tvärtom stack undan på pigga ben över upploppet för Björn Goop.

Favoriten Vine Vision fick trava utvändigt och galopperade som slagen på upploppet. Segertiden 1.13,3 över 2140 meter, auto.

– Visst kan han öppna! Han har varit med i V75 flera gånger och varit bra och mött tufft motstånd i år. Han har tränat bra också och kanske gick ner i klass till det här loppet också, summerade Björn Goop den snygga segern med hästen som ägs av Three Kings HB i Vimmerby.

Ett väl samlat fält gick in i den sista kurvan i trekilometersloppet på kupongen. Tyson Dimanche hade bidat sin tid i fjärdeparet utvändigt och avgjorde med att spurta tyngst och snabbast för Carl Johan Jepson. Halmstads Magnus Dahlén tränar valacken som brukar visa sig riktigt bra då han travar hela vägen.

Dom Perignon hade inför onsdagen vunnit fyra av de fem lopp han gått i ledningen. Nu körde Torbjörn Jansson för första gången och använde sig av den taktiken igen vilket resulterade i en lätt seger. Per-Erik ”Bullen” Pettersson, tidigare proffs på Solvalla, tränar och äger.

Franklin har börjat leverera

På Jägersro var kvällens största favorit Franklin Face överlägsen efter tidig ledning för Adrian Kolgjini. I den senaste starten fick duon svar i spetsstriden, togs upp och hamnade bakom hästar.

På onsdagen gick det lugnare till. Adrian Kolgjini kunde lugnt ta över efter 600 meter och ryckte undan med några säkerhetslängder till slut.

Franklin Face har alltid lovat mycket men det är först som valack hästen har börjat leverera på en högre nivå.

Tränaren Lars I Nilsson pustade ut.

– Han var ojämn tidigare utan den där extra ”kicken”. Nu får vi hoppas att det här bär riktigt högt upp för vi har mycket att ta av ännu och kapaciteten finns, sa Jägersrotränaren

Fältets enda sto vann V86-5 där endast åtta hästar kom till start.

Stonewashd Diamant har prickat toppformen på slutet och årets två segrar har ramlat in i starterna tio och elva för året.

Johan Untersteiner körde pappa Peters häst och väntade med speeden till det återstod 600 meter av loppet. Framme i täten hade Peter Ingves fått hålla ett ganska högt tempo med Cobbys Olifant och Stonewashd Diamant kunde vinna enkelt efter att ha rundat fram utvändigt i den sista kurvan. En rejäl insats av det tyskfödda stoet.

– Det passade oss bra att det kördes där framme i början och det bet bra för henne när jag styrde på, sa Johan.

Peter Untersteiner vann det inledande V86-loppet med treåriga stoet Strangerinthenight och tog en dubbelseger under kvällen.

Ken Ecce vikarierade i sulkyn för Steen Juul och skickade upp Enjoy The Game utvändigt ledaren. Lekande lätt för den treårige hingsten i ett lopp för hästar med högst 130 000 kronor intjänat.

På V86 återfanns endast åtta system med alla rätt. Åtta rätt betalade 1 000 558 kronor, för sju rätt fick man 3 955  kronor och för sex rätt 262 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75