Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här kan vi snacka om en hedershäst

Spring Erom gjorde karriärens allra sista start. Snacka om hedershäst!

Peter Untersteiner höll ord.

Och Peter Ingves i storform.

Upploppsklockan ringde för allra sista gången för hemmahjälten, tolvårige, Spring Erom den här regniga lördagen.

En riktig hedershäst som från första början formades av far och son Olofsson.

Personer som verkligen inte får glömmas bort en dag som denna.

På senare år har Dan Widegren tränat och man måste säga att han har lyckats väl. Till exempel gjorde hästen sin 100:e start i finalen av Elitloppet. Sanslöst, ju.

Avskedsloppet då? Åt vinnande Dante Boko (hur ser han ut?!) fanns inget att göra. Men Spring Erom kämpade på så gott han kunde – och slutade femma.

– Jag känner bara glädje över att jag har fått ha honom, inget vemod att det är slut. Han är unik i sitt sätt att vara. De andra hästarna går och ”degar” i hagen men han springer runt och busar, aktiverar sig hela tiden.

– Defileringen av Elitloppsfinalen är nog bästa minnet ändå, när jag stod på innerplan och såg publikens hyllningar, det var en helt otrolig känsla, sa en samlad Dan Widegren.

Nu väntar ett pensionärsliv som avelshingst. Välförtjänt var ordet.

Det var dramatik i V75-2. Yankee Sensation var stark från dödens och hade greppet kort innan mål. Men hur var travet egentligen, eller var det galopp?

Samtidigt kom Machiavelli med en vass slutspeed och på linjen var det hårt.

Domarna gav segernicken till Yankee Sensation och av de bilder jag sett var det korrekt. Tränare Mats Rånlund och kusken Peter Ingves (sju V75-segrar i december!) är två synnerligen formstarka herrar. Och så är det ju. När man är i zonen har man marginalerna med sig.

Av bara farten satte Ingves även dit skrällen Uptothe Chapel i V75-7.

Peter Untersteiner hyllade sin Justice Ås rejält i förhandssnacket. Bland annat gav han hästen fem getingar i Expressens webb tv-program ”Untersteiners”. Och han höll vad han lovade. Justice Ås blixtrade till spets, drog ner på farten och gick undan säkert. Jag gjorde väl inte vågen över prestationen, men vet samtidigt att han kan ännu mer. Slide So Easy är inte heller någon bluff och hans avslutning var mersmakande. Dessa två kommer att låta tala om sig nästa år.

Den rödklädde kusken vann även med Julia af Solnäs. Stoet hamnade förvisso bra på det från sitt tillägg, men hon var också löjligt överlägsen till slut.

Många arga läsare har hört av sig eftersom det inte gick att logga in eller spela under en stor del av V75-omgången. Tänk om man hade fått en tia varje gång ATG:s sajt strulade...

Färdiggnällt. 

Gott nytt (trav)år!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!