Här kan vi snacka om en hedershäst

Publicerad

Spring Erom gjorde karriärens allra sista start. Snacka om hedershäst!

Peter Untersteiner höll ord.

Och Peter Ingves i storform.

Upploppsklockan ringde för allra sista gången för hemmahjälten, tolvårige, Spring Erom den här regniga lördagen.

En riktig hedershäst som från första början formades av far och son Olofsson.

Personer som verkligen inte får glömmas bort en dag som denna.

På senare år har Dan Widegren tränat och man måste säga att han har lyckats väl. Till exempel gjorde hästen sin 100:e start i finalen av Elitloppet. Sanslöst, ju.

Avskedsloppet då? Åt vinnande Dante Boko (hur ser han ut?!) fanns inget att göra. Men Spring Erom kämpade på så gott han kunde – och slutade femma.

– Jag känner bara glädje över att jag har fått ha honom, inget vemod att det är slut. Han är unik i sitt sätt att vara. De andra hästarna går och ”degar” i hagen men han springer runt och busar, aktiverar sig hela tiden.

– Defileringen av Elitloppsfinalen är nog bästa minnet ändå, när jag stod på innerplan och såg publikens hyllningar, det var en helt otrolig känsla, sa en samlad Dan Widegren.

Nu väntar ett pensionärsliv som avelshingst. Välförtjänt var ordet.

Det var dramatik i V75-2. Yankee Sensation var stark från dödens och hade greppet kort innan mål. Men hur var travet egentligen, eller var det galopp?

Samtidigt kom Machiavelli med en vass slutspeed och på linjen var det hårt.

Domarna gav segernicken till Yankee Sensation och av de bilder jag sett var det korrekt. Tränare Mats Rånlund och kusken Peter Ingves (sju V75-segrar i december!) är två synnerligen formstarka herrar. Och så är det ju. När man är i zonen har man marginalerna med sig.

Av bara farten satte Ingves även dit skrällen Uptothe Chapel i V75-7.

Peter Untersteiner hyllade sin Justice Ås rejält i förhandssnacket. Bland annat gav han hästen fem getingar i Expressens webb tv-program ”Untersteiners”. Och han höll vad han lovade. Justice Ås blixtrade till spets, drog ner på farten och gick undan säkert. Jag gjorde väl inte vågen över prestationen, men vet samtidigt att han kan ännu mer. Slide So Easy är inte heller någon bluff och hans avslutning var mersmakande. Dessa två kommer att låta tala om sig nästa år.

Den rödklädde kusken vann även med Julia af Solnäs. Stoet hamnade förvisso bra på det från sitt tillägg, men hon var också löjligt överlägsen till slut.

Många arga läsare har hört av sig eftersom det inte gick att logga in eller spela under en stor del av V75-omgången. Tänk om man hade fått en tia varje gång ATG:s sajt strulade...

Färdiggnällt. 

Gott nytt (trav)år!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag