Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här kan en stor skräll ligga på lut

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Foto: Olle Sporrong

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Pär Gustafssons tidiga tankar inför V75 på Hagmyren.

V75-1

5 Born Unicorn galopperade med jänkarvagn senast och nu är han anmäld med vanlig sulky. Hästen står perfekt inne penningmässigt och har vunnit från dödens två gånger i klassen. Spåret fem bakom bilen är perfekt på Hagmyren även om sjuåringen inte är någon blixt bakom bilen har han bra segerchans. 4 Even’s Cool Boy, 7 Ivory di Quattro och 10 Zap di Girifalco är värst emot.

V75-2

Tyvärr blev omgångens kallblodslopp inte fullt och det är ojämn klass. 8 Tekno Viking ståtar med fyra raka segrar, står fint inne och har springspår på tillägg. Det ser ut som en bra uppgift. 6 Kalmar är på gång med två lopp i kroppen efter lång frånvaro. Även 10 Tangen Frikk är bra. En trio sticker ut.

V75-3

8 Click Bait hade haft jättechans från ett bra spår men det är i alla fall framspår och det lär bli full laddning mot tätpositionen. Det är kort upplopp och lurigt från innerspår på Hagmyren men 1 From The Mine är rapp ut och kan fronta. Nioåringen har hittat toppformen igen men risken är att 6 M.T.Insider är snabbast och släpper till favoriten. 5 Esprit Sisu och 9 Diamanten räknas vid gardering.

V75-4

Fjärde avdelningen är ett försök i Diamantstoet med 15 hästar från tre volter. Här kan en skräll ligga på lut. Mitt tidiga förstaval är 9 Alexi Quick och även 1 Xanthis Fantasy ska passas men här kan det löna sig att gardera friskt.

V75-5

En toppchans för 6 Erv Zet. Hästen var tapper senast, står kvar i klassen och möter enklare motstånd. Det aviseras barfota runt om och han har toppchans från ledningen men han kan även vinna från positionen utvändigt utan rygg.

V75-6

Ett klass I-försök med voltstart och det känns lite smålurigt eftersom ett par av de bästa hästarna har snäva spår. 6 Gazza B.R. vann efter vila senast och har vettig chans från ledningen. 3 Trumpie har också lopp i kroppen och är bra för klassen. 5 Titan Yoda och 4 Borboletta räknas om de kliver iväg vettigt. Glöm inte 9 Mandela Zon trots att hästen var struken inför en planerad start för två veckor sedan.

V75-7

3 The Bald Eagle kan öppna bakom bilen och har bra segerchans från ledningen. 10 Otroligosåfin är bra för klassen men bakspår är ett stort minus. 1 Barolo Roc är på gång men autostart och innerspår är frågetecken. 2 One Kind Of Art och 11 Xanthis de Roi är bra men färska i bronsdivisionen. 7 Tale Of Jacks är också vass men får dåliga spår varje gång.