Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här kan det ligga en rejäl knall på lut

Foto: Olle Sporrong
Rackham gör debut i högsta klassen.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Pär Gustafssons tidiga tankar inför V75 på Kalmar.

V75-1

9 Rossi Garline är gynnad av 2.640 meter. Hästen har tidigare vunnit i klassen och Flemming Jensens häst ser ut att ha en passande uppgift med Erik Adielsson i sulkyn. Öppet där bakom, men även 2 Oskar Run är formstark och gynnad av lång distans.

V75-2

5 Palmyra blir svårslagen i lägsta klassen trots att hon möter hingstar och valacker den här gången. Femåringen spurtade vasst senast och har lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet. Nu är det läge för ledningen. 9 Real Scotch kommer med sex raka segrar och är anmäld med jänkarvagn. Han är dock sårbar från bakspår över sprinterdistans.

V75-3

1 Iceland Falls har en passande uppgift i stoeliten. Hästen provade senaste i Harper Hanovers lopp och här är det upplagt för spets och slut. 4 Devs Daffodil och 9 Digital Class känns värst emot.

V75-4

15 ston från två volter gör upp i Diamanstoet och här kan en skräll ligga på lut. 9 Anastasia Tav har gått bra på svensk mark men hon har fjärdespår på tillägg och är ovan voltstart. Här kan det som sagt vara läge att gardera brett.

V75-5

Silverförsöket är öppet efter spårlottningen. 10 Laradja Vrijthout och 11 Champ Lane är tidiga men missgynnas av bakspår. Den sistnämnde svarade för en positiv debut hos Magnus Jernemyr och Linda Sedström senast. 5 Adde S.H. blir svårfångad om han kommer till ledningen. 7 Natorp Bo borde också räknas tidigt.

V75-6

Kalmarsundspokalen för högsta klassen är en liten besvikelse. Det brukar kunna vara högre nivå på gulddivsionen den här tävlingsdagen. 4 Racing Mange är den stora vinnaren i spårlottningen. 10 Click Bait och 12 Holy Water missgynnas stort av bakspår. Björn Goop hoppar upp bakom 7 Milligan's School. Christoffer Erikssons fux 6 Rackham gör debut i högsta klassen.

V75-7

11 Charliebrown Effe gör första starten i bronsdivisionen men hästen har imponerat och borde ha toppchans trots bakspår och att han gått upp i klass. Öppet bakom favoriten. 3 Frodo Cash var positiv i Tingsryd senast och står perfekt inne penningmässigt.